Силистренският владика Яков е доставил на Одеската епархия хуманитарна помощ

...
Силистренският владика Яков е доставил на Одеската епархия хуманитарна помощ
Коментари Харесай

Силистренският владика Яков отнесе помощи за Одеса на границата

Силистренският епископ Яков е доставил на Одеската епархия филантропична помощ персонално, подпомаган от няколко чиновници от митрополията.

Това излиза наяве от информация на уеб страницата.

От известията се вижда, че най-новият български архиепископ се е срещнал с викария на Одеска епархия - митрополит Болградски Сергий. Това е станало на границата с Румъния на ГКПП-Исакча, откъдето украински духовници са приели помощите.

Лекарства, превързочните материали и трайните хранителни артикули са дарени във връзка молбата за помощ от българската диаспора там.

" Научихме се, че доста хора от Болград, Рени и Измаил имат потребност от болкоуспокояващи медикаменти, превързочни материали и хранителни артикули - пишеше в особено писмо на владиката до украинските духовници. -

Моля Ваше високопреосвощенство да провежда превоз от румънската граница до енориите.. " и така нататък

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/дарения.png " border= " 0 " alt= " " width= " 450 " height= " 300 " />

Ето и известието на силистренската митополия след завъщането на владиката:

Късно нощес Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков, протосингелът протопрезвитер Добри Чаков, свещ. иконом Добри Върбанов и журналистката госпожа Незабравка Кирова се завърнаха в Силистра. Хуманитарната помощ бе призната на украинската граница от архиепископа на Измаил, Болград и Рени, Сергий – викарий на митрополита на Одеска епархия Агатангел.

Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Яков изрича признателност на всички – жители, арендатори, аптекари, свещеници, сътрудници – които подариха и се включиха в организацията.

След гибелта на митрополит Амвросий, на 25 октомври 2020 година Светият синод избра свещеник Яков Константийски (род. на 7 март 1971 година със светското име Росен Стоичков Дончев) за доростолски митрополит.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР