Силистра. По време на срещата със зам.-председателя на ПГ на

...
Силистра. По време на срещата със зам.-председателя на ПГ на
Коментари Харесай

Жители на общините Кайнарджа, Дулово, Алфатар и село Професор Иширково дадоха своите предложения на БСП по „Визия за България“

Силистра. По време на срещата със зам.-председателя на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Антон Кутев и народните представители Димитър Стоянов и ген. Кольо Милев жителите на община Дулово желаеха финансирането на частните лечебни заведения и учебни заведения от държавния бюджет да бъде спряно. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Те обясниха, че общинската болница, която е единственото място, където те могат да получат здравни услуги, е в извънредно тежко финансово положение и непрекъснато е застрашена от банкрут. „ За какво развиване на общината можем да приказваме, до момента в който демографската рецесия при нас освен се усеща, само че и може да се види в цялостната ѝ мощ. Подкрепяме реализирането на „ Визия за България “, тъй като е време за действителна смяна “, обявиха поданици на Дулово. Те се оповестиха срещу предлагането на ръководещите за основаването на Дунавски район, тъй като по думите им това единствено ще затрудни развиването на региона. На срещата националният представител Кольо Милев и Димитър Стоянов показаха Визията в частта, обвързвана с защитата и сигурността. Народният представител Антон Кутев изясни, че „ Визия за България “ предлага повече страна в стопанската система. Това значи, че ЕРП и АЕЦ би трябвало да са държавна благосъстоятелност, летище „ София “ не трябва да се дава на концесия, нужна е работеща полиция и правосъдна система, обърната към жителите.
„ Политики, които да върнат младежите в България и дребните обитаеми места “. Това желаеха да залегне на едно от първите места във „ Визия за България “ жителите на общ. Кайнарджа обл. Силистра на среща със зам.- ръководителя на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов и депутатите Георги Гьоков и Донка Симеонова. Те обявиха, че младежите напущат родните си места поради неналичието на работни места и това би трябвало да бъде спряно. Липсата на превоз сред 15-те обитаеми места на общината също бе измежду поставените проблеми. Жителите на Кайнарджа поддържаха предложенията на Визията в обществената политика. Зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Христо Проданов изясни, че изостаналите в стопански проект региони не могат да задържат младежите и по този начин обитаемоте места изчезват. „ Затова страната би трябвало да влага в стопанската система на тези места, с цел да може те да бъдат избавени “, безапелационен бе Проданов. Народният представител Георги Гьоков разяснява, че България има потребност от нова вероятност, тъй като в случай че достиженията, които ще има страната ни не се извърнат към хората и техните проблеми, българинът няма да стартира да живее по-добре. „ С Визията желаеме да запазим учебните заведения в дребните обитаеми места по тази причина предлагаме районни стратегии за развиване на образованието “, съобщи националният представител Донка Симеонова. Тя добави, че левицата желае да върне уважението и достолепието на българския преподавател, а страната да се обърне с грижа към учителите пенсионери.
„ Земеделските кооперации са сложени в неконкурентоспособност по отношение на огромните аграрни стопани, по тази причина е нужна национална стратегия за земеделските кооперации “, това споделиха поданици и аграрни стопани от с. Професор Иширково, общ. Силистра на среща с народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Светла Бъчварова и Стефан Бурджев. Те прибавиха, че страната оказва напън върху кооперациите, които са един от дребното източници на приходи за хората от селата в региона. Жителите на селото прибавиха, че се харчат милиарди за саниране в огромните градове, до момента в който селата не могат да се възползват от никакви средства за инфраструктура. Те обявиха, че поддържат оферти от Българска социалистическа партия във „ Визия да България “ Фонд за развиване на районите. „ България няма ясна тактика и експертиза за градивни решения в селското стопанство “. Това сподели проф. Светла Бъчварова. Тя добави, че поради това във „ Визия за България “ за дребните и междинни аграрни стопани са планувани финансиране на построяването на мрежа от фермерски пазари и рационализиране на БДС, с приоритет българското произвеждане. Бъчварова добави, че във Визията са планувани и нулеви ставки на Данък добавена стойност за храни, направени единствено от естествени първични материали, без следи от консерванти, заместители и подобрители. Народният представител Стефан Бурджев съобщи, че страната отсъства от селата и дребните обитаеми места. „ ГЕРБ организират политика за заличаване на българското село. Страната ни не отстоява своите ползи в региона на браншове като- отглеждане на животни, зарзаватчийство и зеленчукопроизводство “, сподели още Бурджев. Той добави, че за област като Силистра е значимо и напояването на земеделските земи и по тази причина развиването и възобновяване на мрежата на „ Напоителни системи “ би трябвало да е един от целите за района.
Развитието на общините и основаване на нови работни места, налична и ефикасна просветителна система и поправянето на сбърканото наличие на учебниците, както и връщането на учениците в учебно заведение. Тези цели откроиха жителите на общ. Алфатар на среща с народните представители Дора Янкова и Николай Цонков. „ Искаме Конституцията на страната ни да се съблюдава, а в нея е записано, че България е обществена страна. С „ Визия за България “ желаеме да върнем справедливостта и сигурността на хората. Държавата би трябвало да си бъде на мястото и да извършва своята роля и целеустремено да развива районите “, това сподели националният представител Дора Янкова. Колегата ѝ Николай Цонков изясни, че основните въпроси, сложени във Визията, са няколко. „ На първо място са стопанската система и приходите, тъй като това е методът да се оправим с другия значим въпрос демографската злополука “, сподели той. Цонков разяснява, че третият дирек е качественото обучение. " Трябва да променим системата, да въведем един учебник по предмет, както и подкрепяне на бедните фамилии, като страната поеме разноските им за образование на децата. Искаме патриотично обучение на всички възпитаници до довеждане докрай на приблизително обучение “, изясни националният представител. Николай Цонков добави, че четвъртият значим въпрос е развиването и достъпността на опазването на здравето. „ То не е стока и не би трябвало да се търгува с него “, безапелационен бе националният представител.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР