Сигурно вече сте се изморили от твърдението, че живеем в

...
Сигурно вече сте се изморили от твърдението, че живеем в
Коментари Харесай

Тайната на здравия разум: Невролог издаде трите навика, които убиват психиката ви

Сигурно към този момент сте се изморили от изказванието, че живеем в забързан свят, в който нямаме време за нищо в действителност значително, само че какъв по-добър метод да стартираме този материал, в който ще си поговорим за трите навика, които безусловно унищожават душeвността ни? И да, всички ги имате. Защото сме се трансформирали в плебеи на всякакви рутини, както е съвременно да се споделя в този момент, тъй като даже не се замисляме какъв брой доста си вредим. И след това сме като зашеметени, когато с мозъка и тялото ни стартират да се случват странни неща, които могат да бъдат облечени в едно определение - бърнаут. 

Истината е, че това са 3 навика, които повтаряме всеки ден, без отмора. А те ни водят постепенно и несъмнено към тотално прегаряне. Вижте кои са те, съгласно невролога Емили Макдоналд и по какъв начин можете да ги преодолеете, при положение, че ви залипсва да се самоунищожавате. 

 жена

1. Преглеждането на телефона и обществените мрежи всяка заран

Телефоните ни, тези дребни вселени с плоски екранчета, са като вградени в ръцете ни. Ние безусловно не можем без тях, само че истината е, че както могат да ни послужат за доста неща, по този начин и вредят съществено на душeвността ни. Опитайте да си отговорите на въпроса - в действителност ли е толкоз значимо да разберете дали някой ви е потърсил, дали ви е оставил известие в някоя от обществените ви мрежи, или пък фотографията ви от нощес е събрала лайкове, още в първите минути, откакто си отворите очите заран? Да, отговорът е неуместно явен, хората поглеждат телефона си по доста други аргументи, само че истината е, че и без този табиет можем. Поне 5-10 минути, до момента в който се разсъним. А ето ви и малко научно пояснение:

 жена

" Когато се събуждате заран, мозъчните ви талази минават от тета към алфа. Това значи, че ние сме елементарно настроени към " програмиране ".  Накратко - доста е значимо какво е първото нещо, което виждаме заран, тъй като съгласно тази информация, ще се дефинира настроението ни за целия ден. Освен това, допаминовият удар, който получаваме от взирането в екрана, може да даде началото на целодневна взаимозависимост от телефона. ", споделя Емили Макдоналд.

 

2. Говоренето в отрицателна посока за самите себе си 

Много хора изричат кофти неща за себе си, каквито даже не биха си помислили да кажат за другиго. И това е доста, доста неприятно за душeвността ни, тъй като думите са сила. Според доктор Макдоналд, в случай че говорите за себе си по позитивен метод, това ще облекчи мозъка ви, даже и в сложните моменти и ще се чувствате доста по-добре. 

И не става дума единствено за това да говорите отрицателни неща за себе си пред другите, а за самия метод на мислене и склоността ни да бъдем жестоки към самите себе си. Запомнете - позитивната настройка има извънредно благотворно отражение върху физическото ви здраве. 

 жена

3. Консумацията на модифицирани храни

Ти си това, което ядеш. Мислите ни, здравето ни, методът по който се усещаме - всички тези фактори зависят до голяма степен от менюто ни. Безброй изследвания сочат, че потреблението на модифицирани храни води до утежняване на душeвността и въздействат отрицателно върху работата на мозъка. Дори проучване от 2022 година потвърждава, че несъразмерното ядене на модифицирани артикули доста покачва риска от развиването на деменция. 

Д-р Емили Макдоналд припомня и какъв брой е значим спортът, тъй че в случай че се чувствате потиснати или усещате психическа отмалялост, просто се раздвижете. Какъвто спорт пожелаете, ще забележите резултата доста бързо, по-късно ще ни благодарите. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР