Siemens и Shell Global Solutions International BV подписаха Меморандум за

...
Siemens и Shell Global Solutions International BV подписаха Меморандум за
Коментари Харесай

Siemens и Shell ще работят за нисковъглеродни енергийни решения

Siemens и Shell Global Solutions International BV подписаха Меморандум за съгласие (MoU) в областта на създаването на нисковъглеродни и високоефективни енергийни решения, които предизвикват енергийния преход. Споразумението ще се концентрира върху планове за произвеждане на зелен водород за промишлени приложения за Shell и клиентите на компанията, както и върху усилване на съдействието в региона на биогоривата, означават от Siemens AG. Съгласно документа Siemens и Shell ще основат решения, които покачват енергийната успеваемост и генерират устойчива сила, в това число посредством цифровизация, ефикасни мрежи и произвеждане, разпространяване и приложение на зелен водород.

С партньорството, подписано от бизнес звеното “Eлектрификация и автоматизация ” на Siemens, ще се ускори синергията сред двете компании. Siemens има намерение да работи с Shell, с цел да форсира прехода на компанията към интервенции с нулево чисто ползване. Shell, от своя страна, ще доставя на Siemens нисковъглеродни артикули, които понижават излъчванията по цялата верига на доставки.
„ Партньорствата са от основно значение за стимулирането на тези старания и прехода към устойчиви енергийни доставки “, разяснява Стефан Мей, основен изпълнителен шеф на бизнес звеното “Електрификация и автоматизация ”, част от направление Интелигентна инфраструктура на Siemens: „ Партньорството с Shell пасва идеално на визията на Siemens, като в същото време оказва помощ на клиентите от промишлеността и инфраструктурата да понижат своя въглероден отпечатък и да реализират задачите си за резистентност. “

Според Греъм Хенли, старши вицепрезидент Engineering & Project Capability в Shell, съдействието е от значително значение за даването на нисковъглеродни енергийни решения на бъдещето. " Надграждайки съществуващите ни връзки със Siemens, чакам този меморандум за съгласие да разреши на нашите екипи да работят още по-тясно дружно ”, отбелязва той. „ Широката експертиза на Siemens в региона на електрификацията и автоматизацията, съчетана с инженерните и планови благоприятни условия и упоритост за енергийния преход на Shell, са доста мощна композиция. “
Меморандумът за съгласие е резултат и от взаимната работа по няколко плана от 2010 година насам. Един от основните стадии в развиването на зеления водород е неотдавна оповестеното създаване на плана Holland Hydrogen 1 (HH1) на Shell в Ротердам. С потенциал от 200 мегавата и 60 тона водород дневно, HH1 се възнамерява да бъде една от най-големите съоръжения за произвеждане на зелен водород в света и най-голямата в Европа.
Бизнес звеното на Siemens за електрификация и автоматизация играе значима роля в планирането, построяването и осъществяването на плана като снабдител на решения за електроразпределение и автоматизация на подстанции. Компанията също по този начин ще взе участие посредством контракт за обслужване в работата на завода, който е плануван да влезе в употреба през 2025 година. Заводът ще създава водород, употребявайки електричество, генерирано от вятърни турбини в Северно море.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР