Сиела Норма“ ще осигурява машинното гласуване в изборите за членове

...
Сиела Норма“ ще осигурява машинното гласуване в изборите за членове
Коментари Харесай

ЦИК: Сиела Норма ще осигурява машинното гласуване в изборите за Европейския парламент и за Народно събрание

„ Сиела Норма “ ще обезпечава машинното гласоподаване в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни, това реши Централната изборна комисия (ЦИК), съобщи Българска телеграфна агенция.

От ЦИК оповестиха, че компанията печели и двете позиции в публичната поръчка – за профилактика и диагностика на машините и периферията към тях - принтер и читател на смарт карти, подготовка, инсталиране на операционна система и приложния програмен продукт, окомплектоване, както и техническо обслужване на машините в предизборния и изборния ден по места или в съответната изборна секция и обезпечаване на Център за поддръжка при зародили проблеми.

„ Сиела Норма “ ще дава отговор и за превоза на машините до изборните секции в страната и логистично им обезпечаване в предизборния и следизборния ден.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова би трябвало да подпише договорите за двете обособени позиции, оказва се още от решението на комисията.

На 29 април бяха изтеглени серийните номера на общо 10 машини за гласоподаване, които ще преминат през засвидетелствуване на сходството преди идните избори „ две в едно “ на инцидентен принцип по време на обществена процедура в Министерството на електронното ръководство.

На тегленето на номерата участваха служебният министър председател и министър на външните работи, служебният министър на електронното ръководство, както и представители на Централната изборна комисия и публичния съвет към нея.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР