Сидни Кросби и Брайън Ръст отбелязаха по два гола и

...
Сидни Кросби и Брайън Ръст отбелязаха по два гола и
Коментари Харесай

Питсбърг Пенгуинс остава в битката за плейофите на НХЛ след победа над Ню Йорк Рейнджърс

Сидни Кросби и Брайън Ръст означиха по два гола и Питсбърг Пенгуинс завоюва с 5:2 против Ню Йорк Рейнджърс в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Така Пенгуинс усъвършенстваха салдото си на 33-30-11 и останаха на пет точки от втората уайлдкард квота в Източната конференция, а нюйоркчани към момента са водачи със 104 точки.

Кросби стартира вихрено, като първо подаде на Ръст за 1:0 още в 18-ата секунда, след което самичък се разписа в средата на първата част. Така той доближи границата от 80 точки за 13-и път в 19-годишната си кариера, в която има и 997 асистенции.

Кросби записа и седми мач за сезона с три точки, откакто оформи крайния резултат на празна мрежа 2:11 минути преди края. Емил Бекстрьом вкара петия гол за Пенс, а Алекс Неделкович направи 28 спасявания в петия си следващ мач като титуляр за Пенгуинс. Тристан Джари трябваше да започва тази нощ и даже излезе да загрява, само че отпадна в последния миг поради заболяване.

Каапо Какко и Джак Рослович бяха точни за Рейнджърс, които прекратиха серията си от пет победи. Те обаче не престават да водят с три точки на Каролина Хърикейнс отпред на Столичната дивизия.

Брендън Саад се разписа в продължението и Сейнт Луис Блус се наложи с 3:2 над Едмънтън Ойлърс, с цел да запази очакванията си за класиране в плейофите на Западната конференция. Блус са с 84 точки и три зад осмия в класирането Лос Анджелис Кингс, до момента в който Едмънтън е съвсем сигурен участник в елиминациите с 95 пункта.

Брейдън Шен вкара два пъти в 500-ия си мач за Блус, Кевин Хейс направи две асистенции, а Джордан Бинингтън отрази 36 удара. Той бе преодолян единствено от Матияс Екхолм и Леон Драйзател.

Кингс отстъпиха с 3:4 на Уинипег Джетс, откакто Коул Префети означи победното попадение в последната третина и приключи мача с два гола. Уинипег е с 96 точки и заема четвъртото място в Западната конференция при точка задатък против Едмънтън.

Остин Матюс усили актива си като водач в класирането на реализаторите, откакто заби 61-та и 62-та си шайба при победа на Торонто Мейпъл Лийфс с 6:4 против Флорида Пантърс. Канадците водеха с 5:1 в последната третина и вицешампионите върнаха три гола, само че Матюс се разписа на празна мрежа 46 секунди преди края, оформяйки крайния резултат.

Торонто е с 95 точки и съвсем си е подсигурил място в плейофите на Източната конференция, а Флорида е с четири пункта повече и два пасив от дивизионния водач Бостън Брюинс.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР