Шведската централна банка ще обяви дали ще започне да намалява

...
Шведската централна банка ще обяви дали ще започне да намалява
Коментари Харесай

Очаква се Швеция да намали лихвените проценти в тест за разминаване с Фед

Шведската централна банка ще разгласи дали ще стартира да понижава лихвените проценти в ранен тест за това дали европейските парични политици са подготвени да се разграничат от Съединени американски щати, даже в случай че сложи своите валути под напън.

Две трети от интервюираните от Bloomberg икономисти чакат Riksbank да понижи лихвените проценти с 0,25 процентни пункта от 4% на срещата си в сряда, първото ѝ понижение от повече от осем години. Пазарите демонстрират 80 % късмет за понижение, ход, който би обезпечил поддръжка за закъсалата стопанска система на Швеция.

„ Наистина чакам да понижат “, сподели Кристина Ниман, основен икономист в Handelsbanken и някогашна Riksbank формален, базирайки се на разликите в стопанските системи на Съединени американски щати и Швеция. „ Това е валутата, която евентуално може да бъде проблем. Швеция е дребна отворена стопанска система и ние сме подвластни от това, което се случва към нас, ” добави тя. банки, ще покаже възходящата подготвеност на Европа да поеме по друг път от Съединени американски щати във връзка с паричната политика, споделят...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР