Шведката Фрида Карлсон победи сънародничката си Еба Андерсон и спечели

...
Шведката Фрида Карлсон победи сънародничката си Еба Андерсон и спечели
Коментари Харесай

Фрида Карлсон спечели първото състезание в историята на 50 км класически стил за жени от Световната купа по ски бягане

Шведката Фрида Карлсон победи сънародничката си Еба Андерсон и завоюва първото съревнование от Световната купа по ски тичане на 50 километра всеобщ старт типичен жанр за дами в Осло.

Карлсон поведе безапелационно в норвежкия зимен център Холменколен след 30-ия километър, с цел да победи за 2:20.20.3 часа и да запише 11-а победа в кариерата си.

Андерсон е втора с пасив с 1:19.3 минути, а германката Катарина Хениг завоюва трето място с заключителен спринт против Тереза ​​Стадлобер (Австрия) и остана на 1:25.2 минута след победителката.

Водачката в генералното класиране за Световната купа Джесика Дигинс е 11-а, на повече от четири минути зад Карлсон.

" Беше доста занимателно. Работих доста интензивно, с цел да направя разликата. Имах лед в стомаха си, както споделяме в Швеция ", разяснява шампионката.

Дигинс води в подреждането за Големия бистър глобус с 2437 точки, следвана от шведките Лин Сван с 2278 и Фрида Карлсон с 2078 точки четири надпревари преди края на сезона.

За първи път 50 километра за дами се организира през предходната година в Осло, тогава в свободен жанр, след решение мъжете и дамите да имат идентични дистанции за Световната купа. 50-е километра се организират единствено в норвежкия зимен център. Надпреварата при мъжете е планувана за неделя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР