Що се отнася до хората, стареенето представлява дегенеративна промяна в

...
Що се отнася до хората, стареенето представлява дегенеративна промяна в
Коментари Харесай

Лекарите разкриха кои храни да избягваме, ако искаме да забавим стареенето

Що се отнася до хората, стареенето съставлява дегенеративна смяна в съединителната и други тъкани на нашето тяло. След 28-годишна възраст производството на колаген при човек понижава и действително започва процесът на стареене , който трансформира качеството на кожата и множеството органи.

Това разкрива Елена Тихомирова, доктор по диетология пред съветската организация Прайм. Тя разкри кои храни би трябвало да заобикаляме, с цел да забавим стареенето

Бързото стареене се форсира от всички бързи въглехидрати , които внезапно навлизат в кръвообращението и основават скокове на кръвната захар , безапелационна е Тихомирова. След тях се подреждат прекомерно солените храни , които вкарват тъканите в положение на отичане, както и сладкишите и алкохолът.

„ Дори плодовете, които ядем в огромни количества едновременно, също ще предизвикат стареенето “, разкрива докторът.

Специалистът е изготвила и лист с продуктите, ускоряващи стареенето: Всякакви пасти и сладкиши, мармалад, захар, меда, конфитюри, вафли, сокове, осолена риба, зърнени закуски, кисели краставички и всякаква зимнина, приготвена с бяла захар .

Диетологът акцентира, че в случай че човек се храни постоянно отвън дома си, това ще се отрази и на здравето му, защото в множеството заведения са склонни да пресоляват храната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР