Ще закусите ли с нас или само ще си запишете

...
Ще закусите ли с нас или само ще си запишете
Коментари Харесай

Охлюви със сирене Котидж и сусам

Ще закусите ли с нас или единствено ще си запишете рецептата

Необходими Продукти

● брашно - 4 ч.ч.
● прясно мляко - 150 мл
● квас - 1/2 бр. кубче
● вода - 50 мл. и 1 с.л брашно за кваса
● олио - 90 мл
● яйца - 1 бр. и 1 белтък за тестото
● жълтъци - 1 бр. за намазване на охлювчетата и 1 с.л. прясно мляко
● захар - 1 ч.л.
● сол - щипка
● сусам - за поръсване
● сирене котидж - 1 кофичка от 240 г

Начин на подготвяне

Отмерваме си 4 ч.ч брашно. Пресявам брашното в огромна купа и вършим кладенче в нея. Чукваме 1 бр. яйце в купата. Отделяме от второто яйце белтъка и го прибавяме и него. Жълтъка го отделяме, тъй като с него ще мажем охлювчетата. В купата прибавяме 1 щипка сол и олиото. В 50 мл. вода слагаме маята и 1 с.л брашно и разбъркваме. Оставяме да се задейства квасът.

В кладенчето прибавяме и захарта. После прибавяме и маята, която към този момент се е задействала. Замесвам тестото първо в купата колкото може и след това го прехвърляме върху маса която сме набрашнили. Пак месим, би трябвало да е меко тестото. Оставям да втаса готовото тесто за 40 минути, покрито с кухненска забрадка.

Разделям го на 13 равни по величина елементи. Оформям частите с ръце, като топки. Всяка топка разточвам с точилка, авансово набрашнена. Долната част нарязвам на ленти необятни колкото пръст, а в необятната неизрязана поставям сиренето котидж. Навивам към лентите. После навиваме тъй че да се получи охлюв.

Слагаме хартия за печене в тава от фурната. Втасват, покрити с кухненска забрадка в топла стая към 30 мин, до момента в който бухнат. Разбиваме отделения жълтък с 1 с.л прясно мляко и мажем с него охлювите. Поръсваме със сусам. Печем в загрята фурна на 180 гр. Излизат 13 бр. охлюви.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР