Ще трябва да излезете оттук и да призовете за оставка,

...
Ще трябва да излезете оттук и да призовете за оставка,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова към Христо Иванов: Ще трябва да излезете оттук и да призовете за оставка, защото не можете да се справите с нищо

Ще би трябвало да излезете отсам и да наградите за оставка, тъй като не можете да се справите с нищо, обърна се ръководителят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова към ръководителя на ПГ на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов от парламентарната естрада. По-рано от името на ПГ на Демократична България той прикани политическите сили към консенсус за промяна в правосъдната система и смяна в конституцията.

Дебатът в зала, диалози по каквато и да е тематика, в това число за смяна в Конституцията, минава през тази парламентарна естрада, само че с опрощение за няколко неща, уточни Атанасова. Извинение, че преди няколко месеца настойчиво отказвахте даже да говорите с нас, реакцията беше, че сме " статукво ", " мутри ", " джипкобибитков " и други ", " с вас няма да приказваме ", подсети тя на ръководителя на ПГ на Демократична България. И попита дали към този момент е пристигнал моментът, в който от Демократична България осъзнават, че в тази зала има една парламентарна група, излъчена от вота на българските гласоподаватели и с която е неотложно да приказват. Защото да се трансформира Конституцията не е просто слоган на една политическа партия, участваща в избори, тя е общодържавна и надпартийна, акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

На последващо място, с цел да може обективната истина да се чуе, би трябвало да се търси консенсус, господин Иванов, само че това трябваше да стане, когато имаше и други рецесии и с тях държавното управление на ГЕРБ се справяше единствено, продължи Атанасова. Вижда се, че от обединението на смяната нищо не излиза, както не излезе нищо и от тази на митинга, уточни депутатът. Изведнъж се сетихте, че в този парламент има и други партии, само че ние и предходната година бяхме тук, означи Десислава Атанасова. И, когато обиждате нашата парламентарна група и водача на партията, обиждате и нашите гласоподаватели, добави тя. По думите й разкаянието и катарзисът не минават през политически ругатни, а през едно " извинявайте, не бяхме прави ", " да оставим всичко в предишното и да приказваме за бъдещото на България ".

Искам да чуя по какъв начин се отричате от всичко, заявявано в продължение на години, по какъв начин оценявате, че една политическа партия е тук, с помощта на вота на българските жители, настоя Атанасова пред Демократична България.

Вчера, като се изключи че изпълнихте със " наличие онази лелеяна промяна, чиито плодове ще берем по-късно като страна ", се случи, че болшинството ви не съумя да гласоподава нито едно от три вероятни решения за разплащане с пътните компании, напомни ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС. Днес ще се случи и друго - болшинството ви не може да избере гуверньор на Българска народна банка, само че твърдите, че обединението ви е постоянна, продължи тя. В последна сметка ще се окаже, че опозицията има решителен глас в избора на гуверньор на Централната банка, както беше и при снощното решение за пътните компании, по тази причина Демократична България би трябвало да излязат и да изискат оставката на държавното управление, съобщи Десислава Атанасова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР