Ще се направят и предписания за изграждане на повдигнати пешеходни

...
Ще се направят и предписания за изграждане на повдигнати пешеходни
Коментари Харесай

МВР отчете повече катастрофи след ремонта на пътя през Своге

Ще се създадат и наставления за създаване на повдигнати пешеходни пътеки

Катастрофите в Своге са повече след ремонта на пътя, в сравнение с преди него. Това съобщи началникът на " Пътна полиция " към Главна дирекция " Национална полиция " Росен Рапчев по време на работна среща, свикана от омбудсмана Мая Манолова по отношение на подписката на повече от 100 жители от града. Те упорстват за гаранции за сигурността на правата Нови Искър – Ребърково, където на 25 август при злополука с рейс починаха 20 души, съобщи Дарик. Министерство на вътрешните работи повече от година преди случая е уведомило способените органи, уточни зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. С инж. Михаил Рашков от Агенция " Пътна инфраструктура " и зам.-кмета на своге Валентин Михайлов породи гореща полемика, а омбудсманът предложи нова среща.

Министерство на вътрешните работи е засилило контрола върху спазването на рестриктивните мерки на скоростта по пътя, минаващ през Своге, защото данните на пътната организация демонстрират, че те постоянно се надвишават, сподели Росен Рапчев. Ще се създадат и наставления за създаване на повдигнати пешеходни пътеки.

Да бъде заменена мантинелата на мястото на злополуката, да се слагат предпазни мрежи против падащи камъни, да се усъвършенства отводняването, да се почистят храстите и тревите, които затрудняват видимостта, да се изградят пешеходни мостове. Това са част от настояванията на жителите на Своге, ориентирани към представителя на АПИ инж. Михаил Рашков, който е някогашен кмет на града. Въпросите обаче се оказаха повече от отговорите и разговорът се трансформира в разгорещена полемика. Рашков изясни, че пътят е измит.

Възникна и спор за това за коя част от пътя отговоря АПИ и за коя община Своге. Оказа се, че мантинелата в сектора на злополуката не може да бъде заменена без позволение на следствените органи, при което Мая Манолова се ангажира да насочи публично питане до следствието. Голяма част от отговорите пък ще станат ясни след приключването на пътния одит, по тази причина омубдсманът предложи нова среща.

Пътят Своге – София попадна във фокуса на публичното внимание, откакто на 25 август при злополука с рейс починаха 20 души.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР