Ще бъде ли отстранен Росен Желязков от поста председател на

...
Ще бъде ли отстранен Росен Желязков от поста председател на
Коментари Харесай

Депутатите решават дали ще бъде ли отстранен Росен Желязков

Ще бъде ли отхвърлен Росен Желязков от поста ръководител на Народното събрание в предпоследния работен ден на този парламент? Темата ще бъде водеща през днешния ден в Народното събрание, откакто ПП-ДБ и Българска социалистическа партия внесоха искане за предварително освобождение на Желязков за цялостното му държание като началник на институцията и за редовно несъблюдение на законодателната стратегия.

Според ПП-ДБ Желязков злоупотребява с власт и пълномощия, и работи в полза на политическия блок ГЕРБ- Движение за права и свободи.

По-рано оставката на ръководителя на Народното събрание желаеха и от " Възраждане " с съответен мотив- не беше позволена точката за вота на съмнение към служебното държавно управление с мотив, че не дава отговор на Конституцията.

От ГЕРБ и Движение за права и свободи не погледнаха съществено на настояването за оставка на ръководителя на Народното събрание в последните часове на работата му. Бойко Борисов го дефинира като прочувствени прояви, а Делян Пеевски-популизъм.

Народното събрание гласоподава и дефинитивно измененията в Закона за енергетиката.

Текстовете плануват отсрочване на либерализацията на пазара на електрическа енергия за битовите консуматори с една година.

Първоначално законопроектът предвиждаше излизането на свободния пазар на ток да се случи от 1 юли тази година.

Депутатите одобриха измененията в Наказателния кодекс, свързани с правата на жертвите на полови закононарушения

Според причините на вносителите страната ни няма подготвеност за смяната. Така, в случай че измененията бъдат утвърдени и на второ четене, либерализацията ще бъде реалност от 1 юли 2025 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР