Щастлива развръзка за живеещите в блока в Бухово, който през

...
Щастлива развръзка за живеещите в блока в Бухово, който през
Коментари Харесай

200 души се настаняват във възстановения след пожара блок в Бухово

Щастлива развръзка за живеещите в блока в Бухово, който през септември предходната година изгоря след ремонт на покрива.

Огнената буря остави близо 200 души без покрив над главата. Днес притежателите стартират да се нанасят във към този момент възобновената постройка.
Щастлив край: Обитателите на изгорелия блок в Бухово още веднъж с покрив над главата си 9 месеца след пожара жителите на блока влизат във възобновените си жилища
Близо 9 месеца след пожара жителите на блок номер 9 в Бухово, най-сетне могат да се приберат по домовете си. Един от най-пострадалите жилища беше изгорен до основи и нямаше нито таван, нито под, а от мебелите на фамилията бяха останали едвам няколко кухненски шкафа.

Всичко в блока стартира от злощастен ремонт на покрива.

Снимка: btvnovinite.bg

Домът на Атанастка е измежду най-пострадалите. Всичко в него изгаря, дружно с движимостите на фамилията. Първоначално намират заслон в локалната болница, а след това в общинско жилище. 9 месеца след пожара се радват, че имат покрив над главата си.

„ Нямаше нищо, няма прозорци, няма таван нищо, от втория етаж се гледа небето “, спомня си Атанаска.

„ С това, което излязох на работа сутринта с това се прибрах. Тези облекла, с които съм в този момент, са от хората, които са ми дарявали “, споделя още дамата.
Десетки оказват помощ на останалите без дом след пожара в Бухово От сутринта доста хора се стичат в учебното заведение, с цел да донесат неща от първа нужда за потърпевшите фамилии
Вълна от съпричастност от донори и план, изпълнен и финансиран от Столичната община, вършат допустимо възобновяване на постройка.

„ Най-важното е изработката на покривната структура, със специфични термо панели със защитна каменна вата против пожари. Направена е електрическа и ВиК апаратура и са заменени вратите и дограмата на последните етажи, изясни Красимир Димитров - шеф на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “.

Снимка: btvnovinite.bg

Днес сълзите в очите на хората са от наслада. А първите жители на блока са лястовичките, жителите одобряват това за добра прокоба.

Стойността за възобновяване на постройката е 1 200 000 лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР