Щастлива развръзка за британско момче, което е в неизвестност от

...
Щастлива развръзка за британско момче, което е в неизвестност от
Коментари Харесай

След 6 години в неизвестност: Откриха изгубено британско момче в Тулуза

Щастлива развръзка за английско момче, което е в неопределеност от 6 години. Алекс Бати е едвам на 11, когато изчезва в Испания, а в този момент е открит на близо хиляда километри на север - в прилежаща Франция. В момента се намира в център за младежи и управляващите имат подготвеност да го предадат на околните му във Англия до часове.

11-годишният Алекс Бати отпътува на отмора в Марбея в Испания с майка си и дядо си през септември 2017 година. За последно е забелязан в Малага, Испания през октомври 2017. От този миг следите на момченцето се губят. До сряда, 13 декември. Часът е 2 през нощта. Фабиен АксидинИ, студент от Тулуза, кара вана си, с който прави доставки на лекарства. Вали проливен дъжд. Фабиен вижда самотна фигура, която върви около пътя и носи скейтборд.



" Вървеше посред гората, на отдалечено място, на 20 минути път с кола от най- близкото село. Нямаше причина някой да върви на това място по това време. Реших на връщане да спра и да го запитвам дали е добре, да му оказа помощ, да го закарам до селото, до цивилизацията ", разяснява Фабиен Аксидини, снабдител.

Фабиен стопира и предлага да закара младежа. Бил висок, рус и с раница на гърба. Проверява името му в интернет и схваща, че той е търсен от години. Предлага му да се свърже с околните си. Алекс изпраща на баба се следното известие:



" Здравей, бабо. аз съм Алекс. Във Франция съм, Тулуза. Наистина се надявам да получиш това известие. Обичам те. Искам да се върна вкъщи. "

Алекс е вървял 4 дни в планината, в опит да се върне във Англия. Планът е бил да стигне до град, в който има посолство и да потърси помощ. Заедно с Фабиен пробват да се свържат по телефона с димпломатически миси, само че не съумяват. Звънят на полицията.

Отначало служителят на реда не ми повярва. Каза - добре, намерили сте момче, което е изчезнало преди 5 години. Спряхме до селото, където ни споделиха, че има полицейски патрул. Изчакахме ги и им разказахме цялата история. след това отидохме в полицейската работа. "



Разказал е на Фабиен, че към три години е живял в къща в Испания с още към 10 души. Момчето е от град Олдъм, близо до Манчестър.

" Това е повратен миг за Алекс, фамилията му и цялата общественост на Олдъм. Младият мъж и бабата на Алекс нощес са разговаряли посредством видеовръзка и тя е удостоверила, че това в реалност е Алекс, само че предстоят още инспекции след завръщането му ", Крис Сайкс, полиция на Голям Манчестър.

Бабата на момчето Сюзан Каруана, която е негов настойник, твърди, че то е било отвлечено от дядо си и майка си, тъй като, по думите й, те желали то да води друг живот. Френската прокуратура заяви, че момчето е държано в комуна, не е стъпало на учебно заведение и чак откакто майка му отпътува за Финландия, взема решението да избяга.

Сюзан е дамата, на която Алекс изпраща известието от Франция. Двамата е са се виждали от 6 години. Алекс споделил пред Фабиен, че доста му е липсвала. Сега остава полицията да обясни неведомите пътища, по които момчето е вървяло, с цел да стигне до нощта на спасението си в гората до Тулуза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР