Щастлива развръзка - полицаи от Правец успяха да открият 6-годишно

...
Щастлива развръзка - полицаи от Правец успяха да открият 6-годишно
Коментари Харесай

Щастлива развръзка: Полицаи от Правец намериха изгубено 6-годишно дете

Щастлива развръзка - служители на реда от Правец съумяха да открият 6-годишно дете . Как са работили те и какъв е методът към най-малките в такива обстановки?

Става дума за случай от 18 август, когато двамата служители на реда – младши контрольор Момчил Матеев и контрольор Христо Христов, откриват детето, откакто майка му подава сигнал за неговото изгубване.

След няколко дни търсене акцията по издирването завършва с благополучен край

„ Следобед на 18 август разтревожена майка е подала сигнал за изчезнало дете в центъра на града по време на разходка. Тя дава цялостно изложение на детето , както и че то се движи с велосипед “, споделя контрольор Христо Христов от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Правец.

Той изяснява, че са образувани два екипа – мобилен и пешеходен. „ Аз и сътрудника Момчил Матеев набелязахме две зони за обход, а мобилният екип обходи централната градска част “, разяснява контрольор Христов.

Мехмед беше открит на горска пътека след денонощие

Майката подава сигнала навреме – към 10-15 мин. след изгубването на детето. Преди да отиде в полицията, тя е обиколила няколко улици в централната част, само че не е разкрила сина си, излиза наяве още от описа на служителя на реда.

„ Открихме детето на към километър и половина от централната градска част, където е било изгубено. Поканихме го да ни придружи до ръководството. Момченцето беше умерено и общително, само че малко дезориентирано и комплицирано “, споделя за предаването „ Тази заран “ контрольор Христов.

Момчето било на пикник с родителите си

Докато вървят към ръководството детето споделило, че желае да стане служител на реда. Младши контрольор Матеев му посочил полицейската палка и белезниците.

Майката е изпратила благодарствено писмо до районно управление (на МВР) на ВМР-Правец.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР