Шортите, носени от великия Мохамед Али в една от най-епичните

...
Шортите, носени от великия Мохамед Али в една от най-епичните
Коментари Харесай

Шортите на Мохамед Али от “Трилъра в Манила ще продадени на търг

Шортите, носени от великия Мохамед Али в една от най-епичните му борби, могат да бъдат продадени на аукцион за 6 милиона щатски $.

Белите гащета на “Everlast ” с черна нашивка, които починалия Али носи при успеха над Джо Фрейзър на 1-и октомври, 1975-а, ще бъдат препоръчани на аукцион от аукционна къща “Sotheby’s ”. Американската медия boxingscene.com твърди, че цената на късите панталони по време на аукциона ще стигне сред 4 и 6 милиона щатски $.

Шортите имат и още нещо, което ги прави толкоз значими - подписа от великия Мохамед Али.

“Шортите на Али желаеха да пратят обръщение. Кой носи бели къси панталони в борба? Този, който знае, че ще победи, и ще излезе без да бъде бъде засегнат ”, написа се в известие на “Sotheby’s ” за старта на наддаването, който бе даден на 27-и март. Аукционът ще продължи до 12-и април. Към момента наддаването е достигнало 3.8 милиона $.

Припомняме, че борбата през октомври 1975-а сред Али и Фрейзър бе трета и последна сред тях. Сблъсъкът е прочут като “Трилъра в Манила ”. След 14 тежки рунда треньорите на Фрейзър не му разрешават да излезе за 15-ия. След този дуел Али споделя, че и двамата с Фрейзър са остарели с няколко години единствено за една вечер и, че борбата му с Фрейзър е била най-близката му среща със гибелта.

 

Инфо: Факти

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР