Шопска салата – класика в жанра! Не съществува българин, който

...
Шопска салата – класика в жанра! Не съществува българин, който
Коментари Харесай

Ако знаехте това по-рано, НИКОГА нямаше да ядете шопска салата

Шопска салата – класика в жанра! Не съществува българин, който да не е опитвал тази свежа вкусотия, гарнирана с настъргано сирене. Дали обаче в миналото сте се замисляли за нейните изгоди и вреди? Едва ли, като се има поради, че на всеки са известни изгодите от зеленчуците и всички тези витамини, които се съдържат в тях.

Как шопската салата може да ни навреди?

Съвсем не става въпрос за неразумна консумация, качване на килограми или друго сходно. Тук казусът е надалеч по-различен. Истината е, че в зеленчуците, участващи при изработката на шопската салата, са богати на минерали и витамини.

Зеленчуците, обсъждани настрана, са извънредно потребни, изключително тези, които биват отглеждани по природосъобразен метод.

В един приблизително огромен зрял домат се съдържа почти към 1/3 от дневната потребност за витамин C.

Ползите от краставиците са доста по-скромни, защото в тях се съдържа не малко количество вода. За предпочитане е да ги похапвате, без да отстранявате обелките им. Така ще си набавите задоволително витамини от група В. Те също имат доста потребни микроелементи и оказват помощ в битката с холестерола.

Комбинацията сред тези два зеленчука обаче по никакъв начин не е добра. Тогава нещата наподобяват по един надалеч по друг метод. В краставиците се съдържа аскобиназата, която разгражда витамин C от доматите и го лишава от неговите потребни качества.
 Шопската салата №1 в Европа Шопската салата №1 в Европа
Шопската салата изпревари всички европейски национални ястия и стана номер 1 в Европа! Салатата се оказа най-харесваната рецепта в иниц...

Вероятно не сте се замисляли, само че доматите и краставиците се смилат по друг метод. Обикновено доматите са по-кисели и смесвайки се с алкални краставици, се случва реакция в организма.

Много постоянно отлаганията в бъбреците са резултат от несъразмерната консумация на шопска салата.

Всичко това, което изписахме за шопската салата, напълно не значи, че би трябвало да се откажете от зеленчуците, от които се подготвя. Дори в противен случай. Не преставайте да ги консумирате. Единствено се пробвайте да ги разделяте и да не ги похапвате дружно.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР