Шокиращо откритие за американцитеВ продължение на няколко дни Америка наблюдаваше

...
Шокиращо откритие за американцитеВ продължение на няколко дни Америка наблюдаваше
Коментари Харесай

Китай показа на света, че Америка трепна

Шокиращо изобретение за американците

В продължение на няколко дни Америка наблюдаваше голям въздушен обект, който, откакто мина над Тихия океан, Алеутските острови и Канада, висеше над щата Монтана.

В последна сметка Белият дом, преодолявайки объркването, пристъпи към деяние. На държавния секретар Антъни Блинкен беше подредено да разопакова куфарите, готови за посещаване в Пекин. Източникът на безпокойствие - балонът - беше решено да се унищожи. Изтребител F-22 удари балон, летящ на височина от съвсем 20 километра над Атлантическия океан, с ракета въздух-въздух AIM-9X Sidewinder.

Унищожаването на балона беше показано онлайн по американска телевизия. Вярно, не се оказа доста впечатляващо: въздушното кълбо беше свалено едвам при втория опит. Останките му попаднаха в териториалните води на Съединени американски щати, където са събрани от водолази.

Отмяната на пътуването на Блинкен до Пекин изглеждаше като знак за комплициране. Балонът не криеше сериозна опасност за Америка, само че колосът, цялостен с хелий, умерено мина през всички системи за противовъздушна защита. В Съединени американски щати към този момент има анекдот: „ Байдън и американското държавно управление ще защитят всевъзможни граници, с изключение на своите “.

Президентът на Съединени американски щати резервира безмълвие, а държавният секретар се оплака пред целия свят: „ Присъствието на разследващ балон в нашето въздушно пространство е очевидно нарушаване на суверенитета на Съединени американски щати и интернационалното право “.

Невероятно! Америка, привикнала на всепозволеност, се оплаква, че са я обидили! Спомних си визитата в Тайван на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси през август предходната година. Тогава Пекин се възмути, във Вашингтон се ухилиха в отговор. Сега функциите са разменени...

Китайците отхвърлиха обвиняванията в шпионаж и оповестиха, че балонът е бил предопределен за научно наблюдаване и се е озовал над Съединените щати инцидентно („ под въздействие на западните ветрове и с лимитирано самоуправление, аеростатът се отклони надалеч от планувания курс “ ).

Пекин разкритикува дейностите на Съединени американски щати, като назова " офанзивата против граждански безпилотен балон " несъразмерна и в нарушаване на интернационалната процедура. Министерството на външните работи на Китайската национална република разяснява несполучливото пътешестване на Блинкен с доза жлъч: „ Всъщност Китай и Съединените щати не са оповестили никакво посещаване. Фактът, че американската страна разгласява съответната информация, е работа на самите Съединени щати и ние почитаме тази позиция.

Зад булото от думи може да се крие напълно друго значение. Двете суперсили се състезават, само че резервират видимостта на разговор. Разногласията се ускоряват. „ Въпреки обстоятелството, че Съединени американски щати и Китай са доста тясно свързани във връзка с стопанската система, вложенията и технологиите, Америка схваща, че би трябвало да забави развиването на своя азиатски съперник непременно “, споделя Сергей Луконин, началник на China Economics и бранш „ Политика ” в ИМЕМО.

Китай от своя страна се стреми да избегне сериозна борба със Съединени американски щати. Затова и двете страни се пробват да намерят области, в които да си сътрудничат, само че всичко това ще се случва на фона на стратегическа конкуренция.

Въпреки че историята с китайския аеростат беше обяснена, въпросите останаха. Защо балонът се задържа дълго време над авиобазата Малстрьом в Монтана, където на бойно дежурство са американски междуконтинентални балистични ракети Minuteman III с обхват 12 000 километра и са основани стратегическите бомбардировачи B-2 Spirit, главната ударна мощ на американските Военновъздушни сили?!

И още едно събитие: неуправляемият китайски балон се оказа... ръководен, сподели умеене за маневриране. Може би „ топката може " и нещо друго?

... Балоните стартират да се употребяват за военни цели преди повече от век – през Първата международна война. Използвани са и през Втората международна война – основно за отбрана против противников самолети. Те, с цел да избегнат конфликт с " наденицата " или крепящия я железен кабел, бяха принудени да отидат на огромни височини, откъдето е по-трудно да се попадне в задачата.

Противниците на Съединените щати във Втората международна война - Германия и Япония - чакаха да нападат територията на Америка от въздуха. За германците всичко обаче се ограничи до няколко неосъществени планове, в това число на великански аероплан.

Наследниците на самураите сътвориха Fu-Go, дребен, цялостен с водород балон, който носеше осколочно-фугасна бомба и четири по-малки боеприпаса. Бойни изстрелвания на балони бяха осъществени от разнообразни места на източното крайбрежие на Хоншу.

Балоните, летящи относително високо и бързо, невидими на радарните екрани, се оказаха сложни цели: американската авиация съумя да прихване не повече от две дузини балони. Японски балони са следени над Орегон, Канзас, Айова, Юкон, Невада и даже в региона на Детройт.

Въпреки това, успеваемостта на " Fu-Go " беше ниска. Най-големият триумф на японския балон беше разрушаването на електропроводи в щата Вашингтон.

Струва си да напомним, че по време на Студената война американците и техните съдружници от НАТО неведнъж изпращаха балони на територията на Съюз на съветските социалистически републики, употребявайки ги за разузнаване. Днес е време за нови балони. Америка, която преди беше скрита от враговете оттатък океана, към този момент не може да се усеща в сигурност. Това е шокиращото изобретение за американците.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР