Шок и възмущение в Холивуд, след като присъдата на бившия

...
Шок и възмущение в Холивуд, след като присъдата на бившия
Коментари Харесай

Шок и възмущение в Холивуд след отменената присъдата на бившия продуцент Харви Уайнстийн

Шок и отвращение в Холивуд, откакто присъдата на някогашния кино продуцент Харви Уайнстийн за полови закононарушения беше анулирана. Съдебното решение анулира присъда от 2020 година и постанова нов развой. Делото против Уайнстийн в Ню Йорк беше основно за придвижването MeToo, в превод Аз също, което съставлява акция против половото принуждение. Кампанията се разрасна изключително доста откакто няколко дами оповестиха, че са били измъчвани полово от могъщия преди време състезател в Меката на киното.



Съдебното решение за Харви Уайнстийн е взето с 4 " за " против 3 гласа " срещу ". Съдиите са базират на неточности при предходния развой. По-точно те считат за неприемливо включването на показания на дами, които не са били част от обвиняването.

През февруари 2020 година, 72-годишният притежател на Оскар беше приет за отговорен за обезчестяване на актриса и полово посягане против някогашна асистентка. Уайнстийн беше наказан на 23 години затвор. Към това се прибавя и 16 годишна присъда на лосанджелиски съд също за обезчестяване. При настъпилия поврат, негов юрист приветства решението като популярен ден за американската правосъдна система.

Артър Айдала, юрист на Харви Уайнстийн: " Ето какъв брой значим е този случай, подобен, че Америка ще съблюдава законите на тази страна за всички. Никой не е над закона, само че и никой не е под закона. "



С отвращение реагираха фенки на придвижването MeToo и звезди в Холивуд.

Това не е удар за придвижването, това е предизвикателство на което ще отговорим, разяснява основателката на самодейността, проправила пътя на стотици дами да се борят против половото принуждение на работното място. Обвиненията против продуцента на " Криминале " и " Влюбеният Шекспир " започнаха през 2017 година

Тарана Бърк, основателка на придвижването MeToo: " Преди съвсем 7 години, тези смели дами в този случай нарушиха мълчанието си, милиони други откриха сили да излязат напред и да създадат същото. Това постоянно ще бъде победа. Съдебното решение не трансформира това. "



фотоси: БГНЕС

Една от първите, обвинили обществено Уайнстийн в полово принуждение, актрисата Ашли Джъд, също реагира остро:

" Решението е акт на институционално изменничество и нашите институции предават оживелите от мъжко полово принуждение. И ние би трябвало да работим в и отвън системата, с цел да стартираме да имаме това, което е известно като „ институционална храброст ".

Ужасена съм! Той е сериен див звяр, разяснява актрисата Мира Сорвино. Харви Уайнстийн твърди, че е почтен и че сексът е бил постоянно по взаимно единодушие. Засега няма планувана дата за втори развой против него.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР