Шимпанзето Хам е първият примат, летял в Космоса, като през

...
Шимпанзето Хам е първият примат, летял в Космоса, като през
Коментари Харесай

Шимпанзе е първият примат, летял в Космоса

Шимпанзето Хам е първият примат, летял в Космоса, като през 1961 година изпреварва юрий гагарин с тъкмо 10 седмици, предава NOVA. Той е първият човекоподобен, който вижда синята планета.

" По това време това е бил методът да се тества дали капсулата ще бъде безвредна и за човешкия екипаж ", изясни Маргерет Уитакъмп Хам извършва задачата си сполучливо, а корабът се приводнява в Атлантическия океан.

" Бил е малко обезводнен и отпаднал, само че са му дали ябълка и това го е зарадвало ", изясни Тийзъл Мур-Хармъни. Мисията е подготовка за изпращенето на човек в Космоса.

От предишното и първите стъпки в космоса, се телепортираме в бъдещето, където български деца мечтаят да станат космонавти. " Тук ни упражняват на всичко, какво да вършим, когато отидем там. На стола се чувстваш, все едно си в космоса и летиш в дословния смисъл ", сподели Петър Трифонов.

След асортимент у нас те упражняват всяка година в галактическия лагер в Турция. " Спейс камп ми даде изключителна опция да се доближа до Космоса ", показа Боян Симеонов.
Мечтите се сбъдват. потвърждава го първият ни космонавт Георги Иванов. „ Млади другари, не се отхвърляйте от своите фантазии. Борете се за тяхното реализиране и помнете, че човек е толкоз огромен, колкото огромни са фантазиите му! ", прикани той

В интернет българинът, който видя дома на човечеството от Космоса, се обърна към всички свои съграждании с привет за празника и с апел да си останем у дома. Най-сърдечно приветствам всички.

В това нелеко време, освен за България, само че и за целия свят, на обществена изолираност, желая да ви пожелая издръжливост, самодисциплина и оптимизъм. Все качества за нашата летателна специалност, които в този момент би трябвало да вненим и на най-близките си хора, с които дружно да останем у дома ", прикани първият български космонавт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР