Шестнадесет пътници от влака Русе-Бургас, който е с прекачване в

...
Шестнадесет пътници от влака Русе-Бургас, който е с прекачване в
Коментари Харесай

16 души прекараха нощта на гарата в Стара Загора заради грешка на диспечер

Шестнадесет пасажери от влака Русе-Бургас , който е с прехвърляне в Стара Загора, преспаха в нощта против неделя на гарата в Стара Загора.

За това съобщи пасажер, който описа пред, че влакът от Русе дошъл в Стара Загора с половин час забавяне , а композицията за Бургас отпътувала минути преди този момент, без да изчака пасажерите.

Така 16 души, в това число и деца, са останали да спят на гарата.

От БДЖ оповестиха, че този случай се дължи на неточност на диспечер, който е пуснал влака за Бургас три минути преди идването на този от Русе.

Пътниците ще бъдат обезщетени с гратис пътешестване, а служителят щял да получи дисциплинарно наказване.

„ Обяснението беше, че някой не си е приключил работата, откакто се звънеше на всевъзможни номера всички си прехвърляха топката. Първо беше отговорна централна жп гара Пловдив, заради някаква причина, по-късно диспечерката в Стара Загора била отговорна. Всички бяхме в ступор. Ние бяхме там млади, остарели, майки с деца и все пак получихме едно безобразно отношение. Единственото нещо, което ни се обезпечи, след към 2 часа очакване на студа, бяха две стаи за 20 човек с три кревати ”, сподели Николай Тодоров, който е измежду пострадалите.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР