Шесткратната световна и десеткратна eвропейска шампионка по самбо Мария Оряшкова

...
Шесткратната световна и десеткратна eвропейска шампионка по самбо Мария Оряшкова
Коментари Харесай

Световната шампионка по самбо Мария Оряшкова организира открита тренировка

Шесткратната международна и десеткратна eвропейска шампионка по самбо Мария Оряшкова провежда първата си открита подготовка. Заниманието ще се организира на 20 януари в в Студентски град и ще бъде гратис.

Първата и единствена българка, която взе участие в два разнообразни спорта самбо и битка на Европейските игри в Минск 2019, приключи спортната си кариера през ноември предходната година.

" Наистина е по-различно, все едно стартирам някакъв различен метод на живот. Всичко се трансформира, сътворявам си напълно други привички, само че пък ми харесва и е нещо ново. Не че не сме живели преди този момент, само че си знаел - отиваш в залата, тренираш, прибираш се. Постоянно си по лагери. За първи път дремя у дома от толкоз време, толкоз дни подред. Знаех, че тази стъпка ще бъде тежка, доста е мъчно да мина границата си на комфорт, само че не можех да заставам в залата и да упражнявам до 40 години ", сподели Мария Оряшкова.

" На 20 януари ще направя отворена подготовка. Разделила съм искащите на групи. В 9:00 часа са по-големите, само че имаше доста записани и направих още една група в 10:30. В 17:00 ще има час за по–малките, за деца. Смятам, че би трябвало повече деца да са в спорта. Не всички би трябвало да станат професионални спортисти. Няма по какъв начин да стане това. Мисля, че чисто здравословно би се отразило добре на идващото потомство. Трябва да може да запазим децата по-здрави.

Нямам терзания за това, че променям попрището. Аз знам, че имам задоволително познания. Може би като мине някое съревнование и излезе някой мой играч, тогава не знам по какъв начин ще се усещам от другата страна, тъй като до в този момент всичко е зависило от мен. Моята цялостен номер едно е да мога да вкарам повече деца в залата.

Искам да им покажа моята обич към спорта, тъй като това не е бойно изкуство, както си мислят хората, че ние единствено се бием. Не желая да прескачам стъпала и да взимам непознати състезатели, да пъдя европейски и международни върхове. Искам повече деца да упражняват ", добави Оряшкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР