Шестима непалски наемници, сражаващи се за руската армия, са били

...
Шестима непалски наемници, сражаващи се за руската армия, са били
Коментари Харесай

Непалски наемници са убити в Украйна, Катманду поиска Русия да спре с вербуването

Шестима непалски наемници, сражаващи се за съветската войска, са били убити в Украйна, а различен е бил " арестуван, откакто е бил вербуван в съветската войска ". Това оповестиха непалските управляващи, представени от Франс прес.

Катманду упорства Москва да спре да употребява непалски наемници и да изпрати всички непалски военнослужещи в родината.

През август Катманду издаде предизвестие, в което приканва жителите на страната да не вземат участие в контракти, свързани със сигурността, в разкъсвани от войни страни.

" Правителството на Непал е поискало от съветското държавно управление да репатрира телата на жертвите в Непал и да обезщети фамилиите на жертвите. Непал е изискал от съветското държавно управление да не наема жители на Непал и да ги върне допустимо най-скоро, в случай че са наети ", обявиха от непалското външно министерството, съобщи Българска телеграфна агенция.

Непал е хималайска страна, намираща се на повече от 5350 километра от Украйна, а множеството поданици изповядват хиндуистка вяра.

Много непалци отиват в чужбина, с цел да печелят пари, и паричните преводи са от решаващо значение за стопанската система на страната, отбелязва Агенция Франс Прес. Непалските гурки служат в английската войска още от началото 1815 година, като имат репутацията на безстрашни бойци.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР