Шест месеца пробация за ученика, стрелял по автобус от градския

...
Шест месеца пробация за ученика, стрелял по автобус от градския
Коментари Харесай

Шест месеца пробация за ученика, стрелял по автобус от градския транспорт в Пловдив

Шест месеца пробация за ученика, стрелял по рейс от градския превоз с пневматично оръжие. Това наказване постанови през днешния ден Районният съд в Пловдив, откакто тинейджърът подписа съглашение с прокуратурата. 18-годишният Иван Борисов е заплатил и породените преди година от него вреди.

Според обвиняването, на 9 ноември 2022 година, група възпитаници от Пловдив решили да се забавляват, като обстрелват преминаващи рейсове с пневматичен револвер с железни топчета. Първата им цел е автобус от линия 12 на градския превоз, който се движел без пасажери. След създаден от 17-годишният тогава възпитаник изстрел, е разрушено дясното стъкло на транспортното средство.

" Сачмата, която беше предходна, тъкмо където е стоял кондукторът за наша наслада кондукторът сега не е бил на това място, тъй че се е разминал с удара от сачмата ", сподели Костадин Тотков - „ Автобусни транспорти ”.

Нанесените материални вреди са в размер на 2814 лева, а през днешния ден в съда беше показано платежно, че сумата към този момент е покрита от обвинения.

Иван Борисов и прокуратурата подписаха съглашение, утвърдено от съда. Така наказването му е единствено 6 месеца пробация. Адвокатът му не скри, че е удовлетворен от финала на делото.

" Виновният е осъзнал, признал си е виновността, получава едно заслужено наказване.

Българска национална телевизия: Какво ви изясни вашият подзащитен, за какво въпреки всичко го е направил?

– Бихте ли питали него?

– Питахме, само че не отговори, по тази причина питаме вас като негов юрист.

– Това е резултат от труда на цялото общество, на нас като родители, на учебното заведение, в случай че това е подобен случай да е изолиран, единствено да е Иван ", съобщи юристът Славчо Харалампиев.

Само за последните две години има 8 случая в Пловдив, в които деца обстрелват рейсове на градския превоз с разнообразни оръжия или камъни.

Най-фрапиращият от тях – през 2021 година декември месец, когато.

До момента, поради нападенията над рейсове от възпитаници, пред съда е изправен единствено 18-годишният Иван Борисов.

Автор: Деница Торньова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР