Шест мача, шест победи и шест медала. Това е целта,

...
Шест мача, шест победи и шест медала. Това е целта,
Коментари Харесай

Българските национали по бокс влизат в битки за шест медала на европейското първенство

Шест мача, шест победи и шест медала. Това е задачата, която ще преследват през днешния ден боксьорките от националния тим на България на европейското състезание в Белград.

Водени от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков те ще се качат на кръга в сръбската столица в срещи от четвъртфиналната фаза.

Началото ще сложи Севда Асенова (48 кг). Двукратната европейска шампионка и международна бронзова медалистка ще открие програмата на кръг А. В 16:00 часа тя ще боксира с Анаханим Исмаилова (Азербайджан).

Около 16:30 часа на кръг Б ще се качи Златислава Чуканова (50 кг). Тя ще нападна полуфинал против Наталия Кучевска (Полша).

В седми дуел на кръг А, към 17:30 часа Венелина Поптолева (52 кг) ще срещне Зейнаб Рахимова (Азербайджан).

След този мач, на кръг Б международната и 4-кратна европейска златна медалистка Станимира Петрова (54 кг) ще премери сили с Ниам Фей (Ирландия).

С края на този мач се връщаме на кръг А, където третата в света и европейска вицешампионка Светлана Каменова (57 кг) ще играе с Махсати Хемзайева (Азербайджан).

Българското присъединяване ще закрие Аслъхан Мехмедова (63 кг). Тя ще взе участие на кръг А във вечерната сесия, която стартира от 18:45 часа. Двубоят на националката ни с Алина Крецу (Румъния) е четвърти в листата и се чака да започва към 19:30 часа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР