Шелби Роджърс, която е под №116 в ранглистата на WTA

...
Шелби Роджърс, която е под №116 в ранглистата на WTA
Коментари Харесай

Шелби Роджърс победи Серина Уилямс на четвъртфинал в Лексингтън

Шелби Роджърс, която е под №116 в ранглистата на WTA сервира изненадата на шампионата на твърда настилка в Лексингтън. Тя в профил някогашната международна №1 Серина Уилямс с 1-6, 6-4, 7-6(5) и се класира за полуфинал.

27-годишната Роджърс не стартира добре мача и разреши на сънародничката си да завоюва първия сет с лекост с 6-1.

Във втория сет Шелби се закачи за мача и не загуби нито един път гейм на собствен сервис. Тя изчака своя късмет в десетия гейм, в който направи пробив, с цел да изравни сетовете.
 Снимка 492382
Източник:

В решителния трети сет пробиви още веднъж нямаше, а основна се оказа серия от четири поредни точки на Роджърс в тайбрека, която докара резултата от 1-3 до 5-3 в нейна изгода. След това тя съумея да затвори мача със 7-5 точки. За Шелби Роджърс, която през предходните два сезона лекуваше контузия в коляното, това е едвам трета победа над тенисистка от Топ 10.

На полуфиналите Роджърс тя ще играе с швейцарката Жил Тайхман, която се наложи над Кики Белис с 6-2,6-4.

В другия полуфинал в шампионата ще имаме напълно американски конфликт сред Дженифър Брейди и Коко Гоф. Брейди разгроми чехкинята Мари Боузкова с 6-1, 6-2 за 66 минути игра, до момента в който тийнейджърката Гоф направи поврат от сет и пробив пасив, с цел да победи осмата в схемата Онс Джабюр (Тунис) с 4-6, 6-4, 6-1.
 От ATP разгласиха календар с шампионати под изискване
От ATP разгласиха календар с шампионати под изискване

Финалната конкуренция на младите в Милано отпада
 Снимка 492383
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР