Шефът на Централната банка на Малта Едуард Сциклуна и вицепремиерът

...
Шефът на Централната банка на Малта Едуард Сциклуна и вицепремиерът
Коментари Харесай

Politico: Шефът на централната банка в Малта и вицепремиер ще бъдат обвинени в корупция

Шефът на Централната банка на Малта Едуард Сциклуна и вицепремиерът на републиката Крис Фърн ще бъдат упрекнати в корупция по отношение на концесионна договорка за ръководство на лечебни заведения, подписана през 2015 година Това заяви европейското издание на вестник Politico.

Според получен от медията правосъден документ и двамата политици ще бъдат упрекнати в машинация и заграбване на средства по отношение на по този начин наречената договорка Vitals, която включва концесията за ръководство на три малтийски лечебни заведения от частната компания Vitals Global Healthcare. Изданието показва, че предходната година, въз основа на дълготрайно следствие на договорката, малтийският съд приключи това съглашение, защото компанията не можеше да се оправи със отговорностите си. Отбелязва се, че по време на договорката Сциклуна е бил министър на финансите на страната, а Фирн е бил здравен министър.

Според изданието Фирн поредно отхвърля всички обвинявания, а Сциклуна отхвърля коментар. Politico прибавя, че по-рано малтийският министър председател Робърт Абела сложи под въпрос честността на следствието на Vitals и сподели, че е прекомерно рано да се обмисля оставката на тези длъжностни лица, отбелязвайки заслугите и на двамата в работата на държавното управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР