Шампионът Сенегал стартира с победа настоящото издание на турнира за

...
Шампионът Сенегал стартира с победа настоящото издание на турнира за
Коментари Харесай

Сенегал започна защитата на трофея от Купата на африканските нации с успех над Гамбия

Шампионът Сенегал започва с победа актуалното издание на шампионата за Купата на Африка. " Лъвовете на Теранга " разрушиха с 3:0 Гамбия на " Стад Шарл Конан Бани " в първия си мач от група С на конкуренцията.

Сенегалците започнаха чудесно мача, откакто поведоха още в 4-ата минута. Тогава Пап Гей беше прецизен с шут по земя след асистенция на Садио Мане. Това е първи гол на халфа с националната фланелка. Любопитното е, че малко след средата на първото полувреме телевизионното лъчение по целия свят прекъсна, като казусът продължи до почивката на дуела. Точно преди края на полувремето “скорпионите ” останаха с човек по-малко на терена след пряк червен картон на днешния рожденик Ебу Адамс поради негово жестоко нарушаване против Ламин Камара.

Именно полузащитникът удвои преднината на сенегалците в 52-рата минута с удар по земя след подаване на Исмаила Сар. В 86-ата минута Камара получи топката след пас на резервата Илиман Ндиайе и с необикновен изстрел от дъгата на наказателното поле вкара второто си попадение в мача, с което оформи крайния резултат.

Така Сенегал поведе в групата със своите 3 точки, а Гамбия остава без актив. Малко по-късно през днешния ден е мачът сред Камерун и Гвинея.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР