Сградите консумират голяма част от физическите ресурси в света и

...
Сградите консумират голяма част от физическите ресурси в света и
Коментари Харесай

Зеленият дизайн става все по-важен при проектирането на сгради

Сградите употребяват огромна част от физическите запаси в света и отделят излъчвания дълго откакто строителството им завърши Зеленият дизайн и устойчивият дизайн имат за обезврежда това влияние върху околната среда В промишлеността намират все по-широко приложение тухлите втора ръка, геополимерният бетон и рециклираната пластмасова изолация
Строителната промишленост е голям консуматор на естествени запаси. Смята се, че от 20 до 50% от физическите запаси в света се употребяват от постройките. Освен това застроената среда продължава да бъде директен извършител на замърсяване дълго откакто строителството завърши заради излъчванията, които се отделят в процеса на употребата им, и въздействието им върху земята.
Сградите употребяват огромна част от физическите запаси в света и отделят излъчвания дълго откакто строителството им завърши Зеленият дизайн и устойчивият дизайн имат за обезврежда това влияние върху околната среда В промишлеността намират все по-широко приложение тухлите втора ръка, геополимерният бетон и рециклираната пластмасова изолираност
Строителната промишленост е голям консуматор на естествени запаси. Смята се, че от 20 до 50% от физическите запаси в света се употребяват от постройките. Освен това застроената среда продължава да бъде директен извършител на замърсяване дълго откакто строителството завърши заради излъчванията, които се отделят в процеса на употребата им, и въздействието им върху земята.

Ето за какво е значимо да се направи всичко допустимо, с цел да се обезврежда това влияние. Нужно е да се употребяват строителни материали с ниско влияние върху околната среда за да се понижат замърсяването, отпадъците и потреблението на сила по време на потреблението им.
Реклама
Често термините " зелен дизайн " и " резистентен дизайн " се употребяват като взаимозаменяеми. И двата са свързани с концепцията за запазване на околната среда, като преглеждат детайли като замърсяване на водата, качество на въздуха и ръководство на отпадъците. Съществуват обаче някои съществени разлики.

Зеленото планиране се концентрира повече върху актуалните или краткосрочните въздействия върху околната среда на детайлите на даден план, до момента в който устойчивото планиране е по-широка идея, която взема поради обществените, човешките, експлоатационните и финансовите последствия, както и тези за околната среда. Въпреки че доста зелени артикули са екологични на пръв взор, разглеждането им от позиция на устойчивостта изисква да се задълбочите. Бамбукът да вземем за пример се смята за зелен строителен материал, защото е устойчив и екологичен. Но би трябвало да се поинтересувате от кое място идва и по какъв начин се транспортира? Как е придобит и от кого? Дали регионът се залесява още веднъж? Дали бамбукът е третиран с формалдехид?

Устойчивостта се концентрира и върху дълготрайните въздействия на избрани дизайнерски решения. Ако още веднъж вземем за образец бамбука, той може да е екологичен избор по време на строителния развой, само че дали ще изолира къщата по подобаващ метод? Или пък къщата ще би трябвало да употребява доста сила, с цел да се отоплява?
Зеленото планиране се концентрира повече върху актуалните или краткосрочните въздействия върху околната среда на детайлите на даден план, до момента в който устойчивото планиране е по-широка идея, която взема поради обществените, човешките, експлоатационните и финансовите последствия, както и тези за околната среда. Реклама
Устойчивото планиране преглежда бъдещето на постройката в подтекста на нейното потребление, здравето на хората, които я употребяват, и околната среда, в която тя съществува.

Експертите дават няколко рекомендации за резистентен интериорен дизайн:
Цел енергийна успеваемост
Потреблението на сила е един от главните фактори, които способстват за изменението на климата, тъй че подобряването на енергийната успеваемост на постройката е от основно значение. За тази цел може да се проектира с желанието да се понижи количеството на нужното отопление и осветяване, както и да се обезпечи възобновима сила за постройката. Например, защото по-голямата част от топлината влиза и излиза през прозорците, е значимо прозорците и покритията на прозорците да обезпечават добра изолираност.
Цел ниско влияние върху околната среда
Важно е да се избират материали и артикули с ниско влияние върху околната среда. Органичните материали като дърво, вълна и камък са добър избор - стига да са добити по виновен метод. Нужно е да се вземе поради въздействието върху околната среда през целия им витален цикъл - от добива, производството, превозването и преработката до метода на изхвърляне след приложимост.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР