„Севилският бръснар“ от Джоакино Росини беше поставен на сцената на

...
„Севилският бръснар“ от Джоакино Росини беше поставен на сцената на
Коментари Харесай

„Севилският бръснар“ очарова пловдивчани на Античния СНИМКИ

„ Севилският бръснар “ от Джоакино Росини беше подложен на сцената на Античния спектакъл в Пловдив. Това е второто премиерно заглавие в програмата на OPERA OPEN 2021. Спектакълът е с диригент Павел Балев и режисьор доцент Нина Найденова.



Зрителите бяха запленени от харизматичния Хулиан Енао Гонзалес, с кариера във виенския оперен спектакъл Theater an der Wien и от баритона с интернационална кариера Кирил Манолов. Останалите функции се извършват от солистите Вера Гиргинова, Евгений Арабаджиев, Александър Носиков, Август Методиев и Елена Чавдарова – Иса.


„ Севилският бръснар “ е една от най-известните комични опери в света, а рефренът „ Фигаро! Фигаро! Фигаро! “ от дълго време се е трансформирал в обичан на милиони фенове.

Режисьорът Нина Найденова с мигане изследва известния откъс " Глупостта и суетата вървят ръка за ръка “ на Пиер дьо Бомарше - създател на пиесата " Севилският бръснар ".



Костюмите и маските на художника Николина Костова – Богданова и хореографията на Боряна Сечанова подчертават ярката характерност на всички облици.

Сценографът Елица Георгиева придвижва публиката в Севиля като преобразява цялостен един бранш на Античния спектакъл в портокалова горичка. Спектакълът ще се играе и на 27. август.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР