Сериозна офанзива в областта на изкуствения интелект започна Meta. Компанията

...
Сериозна офанзива в областта на изкуствения интелект започна Meta. Компанията
Коментари Харесай

Година и половина след ChatGPT: И компанията на Зукърбърг с чатбот

Сериозна атака в региона на изкуствения разсъдък стартира Meta. Компанията на Марк Зукърбърг разгласи нов отворен огромен езиков модел и AI помощник, който ще се интегрира във Фейсбук, Messenger, WhatsApp и Instagram.

Meta AI е съперник на Microsoft Copilot и Гугъл Gemini, само че в това време предлага резултати от интернет търсачките и на двата онлайн колоса. Асистентът се интегрира в полето за търсене на Фейсбук, Messenger, WhatsApp и Instagram, като по този начин потребителите могат непосредствено да му задават въпроси. Освен това има и онлайн версия - на уеб страницата meta.ai.
 Meta прави гражданска война в анимацията с AI технологии
Meta прави гражданска война в анимацията с AI технологии

С помощта на Emu всеки може да сътвори рисуван филм

Там и в WhatsApp ще е налична и бета версия на платформа за генериране на изображения, която се твърди, че динамично трансформира картинките съгласно редакциите на заданието и също така е в положение да генерира логичен текст.

Зад всичко това стои новият отворен модел Llama 3. Той е в две версии - с 8 милиарда параметъра и със 70 милиарда параметъра. Според личните проби на компанията по-малкият модел е по-добър от Mistral (върху който е построен bgGPT - б.р.) и Gemma на Гугъл, до момента в който по-големият е покрай Gemini Pro и също така при допитвания до консуматори те са го оценили по-високо от GPT-3.5, който се употребява в безплатната версия на ChatGPT.
 Защо Meta реши да спре платформата Threads в Турция
Защо Meta реши да спре новата си обществена платформа в Турция

Ще има ли този ход влияние върху Фейсбук, Instagram и WhatsApp в страната?

Както нормално се случва с AI платформите, по-строгото законодателство за отбрана на персоналните данни в Европейски Съюз значи, че на този стадий не можем да пробваме Meta AI в България. Асистентът е разполагаем на британски в Съединени американски щати, Австралия, Канада, Нова Зеландия, Пакистан, Сингапур, ЮАР, Уганда, Замбия, Зимбабве, Гана и Малави.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР