Сериозен ръст в продажбите на нови автомобили от близо 29%

...
Сериозен ръст в продажбите на нови автомобили от близо 29%
Коментари Харесай

Силен март за автомобилните продажби в Европа, България е на другия полюс

Сериозен растеж в продажбите на нови коли от близо 29% през март регистрира в страните от Европейски Съюз браншовата асоциация АСЕА. За месеца са купени повече от 1 млн. нови коли, като всички съществени пазари означават двуцифрен растеж на доставките.

На този декор България, която в предходни месеци беше измежду водачите по растеж, регистрира спад на продажбите от 14.5%. По-слаби продажби от предишния март има единствено още в Малта (-29.1%).

За първото тримесечие на годината растежът в продажбите на нови коли в страните от Европейски Съюз е съвсем 18%, образуван от 2.65 млн. Сделки. В България са купени 7123 нови леки коли, което е с съвсем 7 на 100 по-силен резултат от първото тримесечие на 2022 година

Търсенето на хибриди и електрически автомобили продължава да пораства

От АСЕА означават, че през март делът на хибридите и електрическите автомобили продължава да пораства, като на тях към този момент се дължат надлежно 24.3% и 13.9% от всички покупко-продажби. Все още обаче хегемонията на бензиновите модели продължава, като 37.5% от всички продадени нови коли употребяват това гориво. На дизел са 14.5 на 100 от купените нови леки коли в страните от Европейски Съюз.

За първите три месеца на годината България отбелязва над 169% растеж на продажбите на електрически автомобили, значително образува от огромната поръчка на такива коли от най-голямата компания за споделени коли в страната. При плъг-ин хибридите има растеж в доставките с 64.3%, само че въпреки всичко става дума за купени едвам 46 коли. Като цяло в България за първото тримесечие делът на електрическите автомобили е 5.9% от всички купени леки коли, което е растеж от 3.6%. Хибридни са едвам 0.6% от всички продадени в страната нови коли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР