Серхий Руд ръководеше охраната на президента от 2019 г. насам.

...
Серхий Руд ръководеше охраната на президента от 2019 г. насам.
Коментари Харесай

Зеленски уволнява началника на личната си охрана след неуспешен з...

Серхий Руд ръководеше защитата на президента от 2019 година насам. Не беше посочена причина за уволнението му, което беше оповестено в къс президентски декрет, осведоми Би Би Си.

 

Въпреки това администрацията на държавната защита (УДО) е от решаващо значение за сигурността освен на президента, само че и на други основни фигури в Украйна и техните фамилии. Двамата полковници от държавната армия, които бяха арестувани във вторник, са обвинени в принадлежност към мрежа от сътрудници, ръководена от съветската работа за сигурност ФСБ.

 

Зеленски е приказвал за многократни съветски заприказва за убийството му, само че последните разкрития са свързани със личното му обграждане, а също по този начин са ориентирани против началника на военното разузнаване Кирил Буданов и ръководителя на службата за държавна сигурност СБУ Василий Малюк.

 

Тази седмица Малюк съобщи, че заговорът е трябвало да приключи с " подарък за Путин " преди встъпването му в служба като президент във вторник.

 

Лица, близки до бодигарда на президента Зеленски, е трябвало да го отвлекат и убият, а господин Буданов е щял да бъде атакуван с ракети, дронове и противотанкови гранати, обявиха от СБУ.

Не се предполагаше, че 47-годишният Серхий Руд има някаква връзка с обвиняванията, макар че един от двамата арестувани полковници, Андрий Хук, е считан за негов персонален другар. В украински отчети се споделя, че преди доста години те са учили дружно в академията на граничните войски.

 

Генерал-майор Руд е служил в украинската войска през по-голямата част от зрелия си живот, като огромна част от кариерата му е била ориентирана към държавната сигурност.

Откакто съветски десантчици се пробваха да се приземят в Киев и да убият президента Зеленски в първите часове и дни на пълномащабното навлизане през февруари 2022 година, заговорите за убийството му са нещо всекидневно.

 

В началото на нашествието украинският водач съобщи, че е " цел номер едно " на Русия.

 

Президентът Зеленски постоянно сменя основни фигури в силите за сигурност на Украйна, а в четвъртък разгласи и че командирът на специфичните сили полковник Серхий Лупанчук е изместен от тази служба единствено за няколко месеца.

 

Човекът, който ръководеше защитата на Украйна през първите две години от пълномащабното навлизане на Русия, военачалник Валерий Залужний, беше заменен през февруари. Сега той е назначен за дипломат на Украйна в Обединеното кралство и получава купата " Герой на Украйна ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР