Сензацията на Световното първенство по футбол днес отново е отборът

...
Сензацията на Световното първенство по футбол днес отново е отборът
Коментари Харесай

Мароко отстрани Португалия и е на полуфинал на Световното по футбол

Сензацията на Световното състезание по футбол през днешния ден още веднъж е тимът на Мароко. Тимът в профил Португалия с Кристиано Роналдо в състава в третия мач от четвъртфиналите в Катар с резултат 1:0. Самият Роналдо не стартира като титуляр - влезе в игра във второто полувреме, откакто първата част приключи с преднина за Мароко.

Голът, останал единствен до края на мача, вкара Юсуф Ен-Несири в 42-рата минута. Нападателят играе в испанския " Севиля ".

Постижението на Мароко е извънредно - това е първият тим от Африка, който доближава до полуфинал на Световно състезание в историята. А походът на отбора в Катар е повече от впечатляващ, откакто се класира на четвъртфинала, побеждавайки Испания в последния дуел от груповата фаза с дузпи. Тогава героят за Мароко бе вратарят - също състезател на " Севиля " - Ясин Боно, който отрази три директни удари към вратата си. И през днешния ден при успеха над Португалия стражът на Мароко отрази рискови положения и не позволи топката в мрежата си.

Мароко ще се изправи на полуфинал против спечелилия от мача Англия - Франция.

Останалите полуфиналисти са Хърватия, която ненадейно в профил считания за любимец тим на Бразилия в петък. Балканският тим ще премери сили с Аржентина за място на финала, която в профил мъчно Нидерландия в трагичен мач, приключил също с дузпи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР