Сенаторът по спорта на Берлин Айрис Спрангер изрази своето възмущение

...
Сенаторът по спорта на Берлин Айрис Спрангер изрази своето възмущение
Коментари Харесай

Сенатор на спорта в Берлин атакува футболни хулигани, ранили 150 полицаи

Сенаторът по спорта на Берлин Айрис Спрангер изрази своето отвращение от насилието на последователите, което скапе съботния мач от четвърта дивизия, сред Динамо Берлин и Енерги Котбус (0:2), след който 155 служители на реда са ранени.

" Напълно го съдя. От Динамо в този момент би трябвало да ни кажат какво ще вършат със своята почитател база. Това са парите на данъкоплатците, които трябваше да използваме с 1000 служители на реда там ", съобщи Спрангер пред кореспонденти.

Динамо Берлин, клуб, подкрепян от Щази - източногерманската загадка полиция по време на комунизма, е добре прочут с това, че има радикални, от време на време нападателни почитатели, до момента в който Котбус също е имал проблеми с хулиганството в предишното. Котбус е на ръба на промоция при експертите.

" Ако сходни ексцесии се появят още веднъж, ние ще предприемем дейности против тях. Колко скъпо беше всичко, по какъв начин са нанесени вредите на стадиона, кой ги заплаща, по какъв начин почитателите желаят да се оправят с това в бъдеще? ", добави сенаторът.

Мачът съзнателно се игра на дребен стадион, с цел да се избегнат големи тълпи, само че въпреки всичко имаше вълнения и дуелът трябваше да бъде пресечен заради потреблението на факли.

Властите показват, че 116 служители на реда са били ранени от сълзотворен газ, 28 служители на реда са били нападнати физически, а 11 са ранени с пиротехника. Полицията е арестувала минимум 74 обвинени.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР