Семинар Пешеходната среда в централните градски части" ще се проведе

...
Семинар Пешеходната среда в централните градски части" ще се проведе
Коментари Харесай

Световноизвестен урбанист ще гостува отново във ВСУ

Семинар " Пешеходната среда в централните градски елементи " ще се организира от 26 до 28 февруари 2018. Лектор е световноизвестният датски проектант и урбанист - проф. арх. Ян Геел, почетен с почетното звание " лекар хонорис идея " на Варненския свободен университет.

Проф. Геел е създател на монографиите " Градове за хората ", " Живот сред постройките ", " Нови градски пространства ", " Публични пространства - публичен живот " и други Той е създател на планове за възстановяване на градската среда в Копенхаген, Стокхолм, Ротердам, Лондон, Аман, Малбърн, Сидни, Сан Франциско, Ню Йорк, Москва и други
В рамките на обучителния семинар " Пешеходната среда в централните градски елементи " е планувана презентация на заместник-кмета на община Варна за идните планове в града. В събитието са включени тематики, свързани с планирането на пешеходната среда в градовете, непосредствено наблюдаване върху съществуващата обстановка в централната градска част на Варна. Проф. Ян Геел ще запознае участниците с положителни практики и проучвания на капацитета за възстановяване на пешеходната среда и ще показа средствата за разбор на градските пространства. Форумът има за цел да синтезира съответни планови решения за естетизация на градската среда посредством основаване на обществени пространства, приспособени към потребностите на хората и да разиска вероятни решения за усъвършенстване на пешеходната среда в централната градска част на Варна.

На 27 февруари в 9:30 ч. публично ще бъде открита и залата " СТУДЕНТСКА ЛАБОРАТОРИЯ " ВАРНА - ГРАД ЗА ХОРАТА " под патронажа на проф. арх. Ян Геел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР