Село Върбица се тресе от недоволство. Към момента са събрани

...
Село Върбица се тресе от недоволство. Към момента са събрани
Коментари Харесай

Недоволство във Върбица: Хората излизат на протест срещу купения вот

Село Върбица се тресе от неодобрение. Към момента са събрани 60 подписа, с които жителите показват своето противоречие от „ купения “ избор на кмет на обитаемото място.

„ Подписката продължава да обикаля селото и гласовете на недоволните се усилват. На 29.10.2023 година в нашите изборни секции гласоподаваха над 100 индивида, които в никакъв случай не сме виждали. Регистрирани са, че живеят в полусъборени къщи – по 30-40 души сякаш живеят там “, споделя за bTV Стефка Маркова от село Върбица.

Две минути петимата ме постановяваха и то крепко, сподели Кольо Петров

Според нея избрани хора от селото, чиито регистрационни номера на колите към този момент са подали в полицията, са разкарвали през целия ден гласоподаватели, чиито „ крайник в никакъв случай не е стъпвал във Върбица и в никакъв случай не са живели и ден в селото “.

Включително ръководителят на Общински съвет в Горна Оряховица е превозвал хора с персоналния си автомобил, настояват още недоволните. Те са потресени от „ нахалството, арогантността и безочието на ръководещата власт “.

Там на балотажа ще се гласоподава единствено за кмет на община

„ Селото „ не спи “ след изборния ден. Не сме съгласни и не одобряваме подправения избор на „ новия “ ни кмет. Искаме анулиране на вота и дерегистрация на фиктивните регистрации “, безапелационна е Стефка Маркова.

Според нея в деня на балотаж още веднъж ще има трансфер на пришълци, които ще дефинират техния живот в идващите четири години. „ Ще прекратим това с телата си – ще застанем в жива верига на пътя, с цел да прекратим това закононарушение “, безапелационна е дамата.

Те оспорват резултатите от вота на 29 октомври

Жителите на селото ще излязат на митинг на 05.11.2023 година в 7 часа. Вече има импортирани две тъжби. Едната е за новите регистрации на лица, които не живеят непрекъснато в селото. Тя е пусната преди първи тур. Втората е за това, че не е обърнато внимание на първата. Тя е импортирана след първи тур.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР