Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Юлиан Нагелсман

...
Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Юлиан Нагелсман
Коментари Харесай

Нагелсман обяви разширения състав на Германия за Евро 2024, дебют за вратаря на Щутгарт Александър Нюбел

Селекционерът на националния тим на Германия по футбол Юлиан Нагелсман разгласи разширения състав от 27 играчи за Евро 2024 на което страната му е хазаин това лятото.

В него влизат ветераните Тони Кроос и Томас Мюлер, само че липсва бранителят на Борусия Дортмунд Матс Хумелс.

Липсата на Хумелс бе предстояща, както и тази на полузащитника на Байерн Мюнхен Леон Горецка и контузеното крило Серж Гнабри.

Кроос се завърна в националния отбор по време на паузата за държавните тимове през март след съвсем четиригодишно неявяване от състава.

Междувременно вратарят на Щутгарт Александър Нюбел получи първата си повиквателна за представителния отбор на Германия.

" Решаващият миг е, че вие като треньорски екип сте наясно, че всеки състезател има собствен личен темперамент и свои черти, и в последна сметка би трябвало да се опитате да съберете 26-те съвпадащи характера и черти. Така се основава доста добър тим ", съобщи Нагелсман.

Германската футболна федерация към този момент бе разкрила 18 имена от състава по нетрадиционен метод през седмицата.

Футболистите бяха оповестени посредством обичайни и обществени медии, инфлуенсъри, телевизионни звезди, художествена изложба, националния транспортьор Луфтханза, на концерт и даже от притежател на ресторант за дюнери преди формалното показване от Юлиан Нагелсман.

" Беше брилянтна концепция имената да бъдат оповестени по този начин. Оценявам всички, които взеха присъединяване в това ", сподели Нагелсман.

Всички имена бяха обявени във видео компилация с всички, взели участие в събитията досега, по време на конференцията на националния треньор.

В допълнение към Кроос, Мюлер и Нюбел, групата включва още Марк-Андре тер Щеген, Оливер Бауман, Джамал Мусиала, Валдемар Антон, Бенямин Херникс и Максимилиан Байер.

Капитанът Илкай Гюндоган, Антонио Рюдигер, Йозуа Кимих, Роберт Андрих, Паскал Грос, Давид Раум и Дениз Юнав към този момент бяха оповестени в сряда.

Преди това от федерацията бяха съобщили за повиквателните на вратаря Мануел Нойер, бранителите Нико Шлотербек и Йонатан Та, Максимилиан Мителщад и Робин Кох, полузащитниците Александър Павлович и Крис Фюрих, плюс пюс нападателите Лерой Сане, Никлас Фюлкруг и Кай Хаверц.

Само 12 ирачи от състава от 26 индивида от Мондиал 2022 в Катар бяха извикани още веднъж. Тогава Германия отпадна в груповата фаза за втори следващ път след ранната елиминация и на международното състезание в Русия през 2018 година.

Финалният състав би трябвало да бъде показан до 7 юни и не може да включва повече от 26 играчи.

Юлиан Нагелсман би трябвало да събере тима на 26 май за подготовката за Евро 2024 и контролите с Украйна на 3 юни и с Гърция на 7 юни.

Футболистите на Реал Мадрид Рюдигер и Кроос, както и Шлотербек и Фюлкруг от Борусия Дортмунд ще пропусната първата седмица, а евентуално и мача с Украйна поради присъединяване си във финала на Шампионската лига на 1 юни.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР