Селекционерът на Кот д`Ивоар Жан-Луи Гасе беше уволнен, въпреки че

...
Селекционерът на Кот д`Ивоар Жан-Луи Гасе беше уволнен, въпреки че
Коментари Харесай

Жан-Луи Гасе вече не е селекционер на Кот д'Ивоар

Селекционерът на Кот д`Ивоар Жан-Луи Гасе беше уволнен, макар че тимът към момента има шансове да се класира за елиминациите на Купата на африканските народи.

Футболната федерация на страната заяви, че приключва договорните връзки на френския треньор и неговия асистент за несъблюдение на заложените в контракта цели.

Бившият полузащитник на Кот д`Ивоар Емерс Фае ще поеме краткотрайно тима.

Кот д`Ивоар е хазаин на Купата на Африка, само че не съумя да си обезпечи автоматизирано класиране за елиминациите на шампионата, откакто загуби с 0:4 от Екваториална Гвинея в последния си мач от групата в понеделник.

" Понякога има кошмарни мачове, мачове, в които всичко наподобява против теб “, сподели Гасе след мача.

Това беше най-тежкото домакинско проваляне на Кот д`Ивоар на Купата на Африка. Това остави " слоновете " единствено с три точки от три мача в групата и тимът ще разчита на резултатите в другите групи, с цел да приключи измежду най-хубавите четири, класирали се на трето място за място на осминафиналите.

70-годишният треньор Жан-Луис Гасе беше отпред от 2022 година, когато пое поста от сънародника си Патрис Бомел, откакто тимът не съумя да се класира за Световното състезание.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР