Селекционерът на българския национален отбор Петър Хубчев прие в типичния

...
Селекционерът на българския национален отбор Петър Хубчев прие в типичния
Коментари Харесай

Хубчев прие спокойно триумфа, охлади страстите на футболистите и скочи на съдията

Селекционерът на българския народен тим Петър Хубчев одобри в типичния си спокоен жанр историческата победа с 3:2 над Швеция. Треньорът поздрави футболистите си, само че подсигурява, че не би ги оставил да изпаднат в непотребна еуфория. Хубчев не спести рецензиите си по адрес на основния арбитър Паоло Талиавенто и го дефинира като “безобразен”. Наставникът на “трикольорите” не се нае с огромни обещания преди идното тази неделя посещение на Холандия в Амстердам.

“Трудно ми е да направя коментар в елементи. Този тим може да живее единствено при цялостно себераздаване и здрави единоборства. Тази победа е по-сладка, тъй като тъкмо с тези неща победихме Швеция. Ще кажем, че имаме тим тогава, когато успеем да създадем поредност от мощни мачове. Въпрос на нрав е да стартираме да побеждаваме и на открито. Не ви давам обещание победа против Холандия. Големите ни проблеми са тъкмо в такива обстановки - когато имаме два следващи мача против мощни съперници”, съобщи Хубчев.
 България - Швеция Селекционерът подсигурява, че не би оставил футболистите да бъдат превзети от еуфорията след успеха. “Еуфорията няма по какъв начин да ги обземе, гаранция. Там ми е силата. Няма да им разреша просто. Сега всичко ще ни бъде мъчно против Холандия - възобновяване, пътешестване, тежък съперник, тежък мач”, добави още наставникът на “трикольорите”.

“Този път ще си разреша да разясня съдиите - възмутителен. Който ще да е, какъвто ще да е. Кои сме ние, че да имаме искания, само че чак по този начин да се подиграват с нас… На 20-ата минута към този момент беше споделил на двама души, че ги гони, даде дузпа и други 2-3 фаула. Въпреки съдията обаче постигнахме тази победа”, гневен от решенията на Талиавенто бе Хубчев.
 България - Швеция “Не вършим никакви сметки. Колкото и клиширано да е, играем мач за мач. Не съм пристигнал със задача класиране, друга ми е задачата. Започнем ли да изпълняваме замислените неща, ще дойдат и точките, и класиранията. Чух обидни викания по адрес на БФС, само че ние би трябвало да бъдем обединени. Все по-малко обиди и от ден на ден хора ще идват на стадиона с такива мачове”, добави още именитият бранител на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР