Сегментите на руското провоенно ултранационалистическо информационно пространство изглежда се обединяват

...
Сегментите на руското провоенно ултранационалистическо информационно пространство изглежда се обединяват
Коментари Харесай

ISW: Руските националисти вече подкрепят изцяло пропагандата на Кремъл

Сегментите на съветското провоенно ултранационалистическо осведомително пространство наподобява се сплотяват към напъните на Кремъл да показа украинската контраатака като неуспех, като от ден на ден надценява украинските загуби и написа по-малко за загубите и провокациите пред Русия, в сравнение с до момента. Изтъкнати съветски военни блогъри все по-често показват украинските контраофанзивни интервенции неопределено като поредност от несполучливи украински набези по цялата линия на прикосновение.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за обстановката на фронта в Украйна. 

На 29 юли съветските военни блогъри необятно разпространиха фрагменти, в които се твърди, че един съветски танк побеждава цяла украинска рота с бронирани машини , като че ли събитието се е случило неотдавна, само че фрагментите в действителност са от 7 юни и демонстрират съветски артилерийски елементи, които нанасят удари по украинската колона.

Руски източници и преди са разпространявали остарели фрагменти, с цел да поддържат изказванията, че украинските сили търпят обилни загуби на бронирани машини , а усилването на фрагментите на 29 юли демонстрира, че съветските източници съзнателно усилват остарели фрагменти, с цел да поддържат описа на Кремъл.

Наскоро съветският президент Владимир Путин съобщи, че украинските сили са изгубили 39 бронирани машини за няколко дни боеве в западната Запорожка област , което е удивително отклоняване в преувеличаването на украинските загуби по време на украинската контраатака.

ISW към този момент оцени, че Кремъл евентуално трансформира политиката си във връзка с отразяването на войната, с цел да омаловажи опциите за сполучлива украинска контраатака и да се показа като ефикасен началник на военните дейности.

Руските военни блогъри не престават да оповестяват за местни украински триумфи и някои проблеми с съветските отбранителни интервенции, само че по-широкото оперативно оформяне на украинската контраатака в провоенното съветско осведомително пространство подхожда на евентуалната смяна в представянето на контраофанзивата от страна на Кремъл.

Възможно е определени съветски блогъри да не отразяват по-широката украинска контраатака , страхувайки се от наказване от страна на Кремъл след ареста на известния провоенен критик Игор Гиркин. На 28 юли съветски вътрешен източник твърди, че източници от президентската администрация са декларирали, че Кремъл неотдавна е насърчил обвързваните с него военни блогъри да понижат отразяването на войната в Украйна като цяло и да разгласяват по-позитивно наличие по тематики, свързани с националистическата горделивост.
 Путин: Русия е подготвена за конфликт с НАТО, в случай че се наложи
Путин: Русия е подготвена за конфликт с НАТО, в случай че се наложи

Нова опасност от Кремъл

ISW не е забелязала свързани с Кремъл военни блогъри да понижават отразяването на войната, макар че обвързваните с Кремъл военни блогъри са почнали да настояват по-категорично, че украинската контраатака е несполучлива.

Арестуването на видни критици на съветските военни старания в Украйна като Гиркин, както и продължаващите старания на съветското министерство на защитата (МО) да консолидира контрола върху съветското осведомително пространство, може да подбуден определени военни блогъри да съгласуват представянето си на войната с това на Кремъл в по-голяма степен, в сравнение с нормално.

Способността на Кремъл да сътвори по-съгласуван роман за войната в съветското осведомително пространство остава несигурна, а следващи съветски неуспехи или обилни украински триумфи могат да нарушат напредъка на Кремъл в това изпитание.

Някои сегменти на съветското осведомително пространство не престават да се оплакват от систематични проблеми в съветските военни старания в Украйна и доста съветски военни блогъри евентуално ще трансформират курса си на показване на украинската контраатака при положение на обилни украински триумфи.

Общността на военните блогъри продължава да бъде мощно реактивна и стимулирана от значими тематики на отвращение и доста военни блогъри евентуално биха изоставили напъните си да се причислят към известията на Кремъл за войната, ако дискусия за съветски крах провокира нов мощен яд към съветското военно управление.

Един поредно интензивен и неоспорван роман на Кремъл по отношение на тактическата и оперативната обстановка в Украйна би направил по-трудно точното отразяване на действителностите на бойното поле, изключително при неналичието на по-подробни репортажи от украинската страна .
 Дрон удари два небостъргача в Москва Обновена
Дрон удари два небостъргача в Москва

Въздушното пространство на съветската столица е затворено поради офанзиви с дронове

На 29 юли украинските сили организираха контраофанзивни интервенции на най-малко три бранша на фронта и напреднаха в някои региони. Публикуваните на 28 юли геолокационни фрагменти удостоверяват, че украинските сили са напреднали покрай северозападните околности на Курдюмивка (на 13 км югозападно от Бахмут).

Публикуваните на 29 юли геолокационни фрагменти демонстрират, че украинските сили са напреднали до позиции наоколо до северните околности на Прютне (на 16 км югозападно от Велика Новосилка) в граничната зона на Донецко-Запоризката област.

Руски източници настояват, че украинските сили са траяли нападенията край Клишчиевка, Курдюмивка и Андриевка южно от Бахмут .

Украински публични лица оповестиха, че украинските сили са провели контраофанзивни интервенции в граничния регион на Донецко-Запоризката област и в западната част на Запорожка област.

Руски източници настояват, че съветските сили са отблъснали украински сухопътни офанзиви край Ривнопил, Старомайорске и Урожайне в граничната зона на Донецко-Запоризката област.
 Захарова: Съединени американски щати блокират мирните договаряния в Украйна
Захарова: Съединени американски щати блокират мирните договаряния в Украйна

Позиция на Кремъл

Руски източници настояват, че украинските сили са провели несполучливи наземни офанзиви покрай Роботине в западната част на Запорожка област, а един от военните блогъри твърди, че украинските сили са завзели гора североизточно от Роботине.

Един съветски боен блогър съобщи, че съветските отбранителни укрепления няма да имат значение , в случай че украинските сили нанесат тежки загуби на съветските сили дотам, че да няма задоволително съветски личен състав, който да обслужва укрепленията.

Военният блогър също по този начин съобщи, че дълбочината на украинските настъпления в съветските отбранителни линии има по-малко значение, в сравнение с степента, в която салдото на силите се е трансформирал в интерес на Украйна в хода на контраофанзивата.

На 28 и 29 юли украинските сили нападнаха съветски военни и логистични обекти в окупирания Крим . Украинските въоръжени сили оповестиха, че сутринта на 29 юли украинските сили са нанесли удар по моста Чонхар сред окупирания Крим и окупираната Херсонска област.

Ръководителят на окупацията на Херсонска област Владимир Салдо твърди, че украинските сили са изстреляли 12 ракети Storm Shadow по железопътния мост Чонхар, само че твърди, че съветската противовъздушна защита е прихванала всичките 12 ракети.

Някои източници в обществените медии обявиха, че локални поданици са съобщили за детонации в региона на Чонхар, само че все още на публикуването на тази обява няма образни доказателства за удара или изказвания за последствията от него.
 Украйна удари съветски склад с муниции в Донецк
Украйна удари съветски склад с муниции в Донецк

За момента няма удостоверение от Русия

Главното ръководство на украинското военно разузнаване (ГУР) заяви, че на 28 юли диверсанти са сложили експлозиви в съветски склад за муниции в залива Козача край Севастопол, Крим, и че локални поданици са съобщили за първоначални и вторични детонации.

Ръководителят на окупацията на Севастопол Михаил Развожаев съобщи на 28 юли, че всички детонации в региона на залива Козача се дължат на съветски военни учения.

На 28 юли вечерта съветските сили нанесоха ракетен удар по град Днепър, Днепропетровска област.

Украинският президент Володимир Зеленски и украинският общоприет щаб оповестиха, че съветските сили са нанесли два удара с крилати ракети " Искандер " по жилищна постройка и постройка на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в град Днепър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР