Седемнадесет месеца след като депутати от окръг Шаста и представители

...
Седемнадесет месеца след като депутати от окръг Шаста и представители
Коментари Харесай

Семейство съди за клане на домашна коза от честни служители. Сега California AG ги съди

Седемнадесет месеца откакто депутати от окръг Шаста и представители на справедливостта наблюдаваха домашната коза на 9-годишно момиче и я заклаха, откакто момичето се отдръпна от търг 4-H, калифорнийският прокурор Офисът на военачалник Роб Бонта завежда насрещно дело, хвърляйки виновността върху майката на момичето.

В документи във федералния съд на Сакраменто във вторник, офисът на Бонта изиска отменяне на правосъдно дело за изземването на козата Сийдър и сподели, че федералният съдът няма пълномощия по въпроса.

И заместник-главният прокурор Джон Бриджис твърди в срещуположен иск, че майката на момичето, Джесика Лонг, би трябвало да заплати за отбраната на длъжностните лица, които съди, тъй като Лонг е подписал онлайн контракт, когато Cedar беше включен в честния търг.

Съгласно този контракт Long се съгласи да „ отбрани, обезщети и защищити от отговорност панаира, окръга и щата Калифорния “ за всевъзможни вреди или пострадвания, се споделя в правосъдната документи.

„ Справедливото ръководство не носи отговорност “, се споделя в контракта.

„ Джесика Лонг има задължението да пази ответници/насрещни ищци като чиновници, сътрудници и/или чиновници на регионалния панаир на окръг Шаста според изискванията на контракта “, се споделя в правосъдната документи.

Адвокатите на Лонг, Ванеса Шакиб и Райън Гордън от Advancing Law for Animals, предизвестиха, че ще подадете тъжба против SLAAP и потърсете адвокатски възнаграждения, в случай че щатът заведе насрещно дело, и във вторник вечерта те осъдиха хода на офиса на Бонта.

„ Щатът Калифорния и неговият филиал, Shasta Fair, още веднъж превишиха границите на закона и приличието “, написа Гордън в изказване. „ Те имат вяра, че могат да нарушат конституцията и да убият домашната коза на дете, а по-късно по някакъв метод да изискат жертвите да им платят. “

Аргументът на офиса на Бонта е последният поврат в сагата, която остави дребното момиченце с разрушено сърце и породи иск за цивилен права против обективни чиновници, депутатите, които караха стотици благи, с цел да приберат козата и други.

Спорът провокира реакция в цялата страна, в това число колона в Ню Йорк Таймс от Никълъс Кристоф, диспути за нравственос децата да отглеждат домашни любимци като месо и онлайн петиция, осъждаща „ жестокото кръвопролитие на Cedar “, събрала 42 938 подписа към сряда сутринта.

Сагата стартира през април 2022 година, когато Long закупи Cedar, 7 -месечна бяла бурска коза с шоколадови маркировки, очертаващи лицето й, за щерка й, която е разпозната в правосъдните документи като „ E.L. “

Момичето даде името на козата и го хранеше и се грижеше за него всеки ден. „ Тя го обичаше като фамилен домакински любим “, се споделя в фамилния иск.

През юни 2022 година фамилията включи Cedar в търга за млади добитък на Shasta District Fair, събитие, което приключва с разпродаването на животните за месо.

Но семейство Лонг промени решението си да остави Кедър да бъде изпратен на кръвопролитие и се опита да се откаже, преди да стартира наддаването. Служителите на панаира отхвърлиха да разрешат това и Cedar беше продаден на търг за $902.

В последната вечер на панаира, до момента в който момичето се сбогуваше със сълзи на Cedar, Long реши да работи.

„ Беше сърцераздирателно... “ Лонг написа по-късно в имейл до панаира на област Шаста. „ Оборът беше съвсем празен и в последния миг взех решение да наруша разпоредбите и да взема козата същата вечер и да се оправя с следствията по-късно “, гласеше нейният имейл.

Дълго предложи да се изплати на козата покупател и заплати на панаира за всевъзможни разноски, само че панаирът и Министерството на храните и земеделието на Калифорния, които следят над 70-те панаири в щата, споделиха, че Cedar би трябвало да бъде върнат, даже откакто купувачът на козата се съгласи да остави Cedar да се върне към фамилията.

„ Като майка не съм безразлична във връзка с вашата щерка и нейната обич към нейното животно “, написа изпълнителният шеф на Shasta District Fair Мелани Силва в имейл до Лонг, получен от The Sacramento Bee посредством искане на Закона за обществените регистри на Калифорния.

„ Като казахте това, апелирам, разберете, че справедливата промишленост е основана, с цел да научи нашите младежи на отговорност и за бъдещите генерации животновъди и фермери да научат процеса и напъните, които са нужни за развъждане на качествено месо. Правенето на изключение за вас единствено ще научи нашите младежи, че не е нужно да съблюдават разпоредбите, които са открити за всички участници. накарайте я да бъде упрекната в огромна кражба, се споделя в правосъдния развой.

Вместо да върне козата на панаира, Лонг намерила дом за нея във плантация в окръг Сонома, където си представяла, че Сидър се причислява към други кози, с цел да помогне за разчистването на земята за попречване на пожари.

Но Лонг не разчиташе на упоритостта на шерифската работа на окръг Шаста, която получи заповед за претършуване на леговище във плантация в окръг Напа и изпрати двама помощници от Рединг във фермата с позволение да разрушават порти в търсене на Сийдър.

Лет. Джери Фернандес от шерифа на окръг Шаста и детектив Джейкъб Дънкан изминаха повече от 200 благи до фермата и убежището Bleating Hearts, с цел да изпълнят заповедта, само че откриха, че Сийдър не е там и в никакъв случай не е бил.

Вместо това, Сидър беше в окръг Сонома и заместниците в последна сметка извадиха козата от това място и се върнаха в окръг Шаста, като похарчиха $190,59 за бензин за задачата си, съгласно записите, получени от The Bee посредством искане за обществени архиви.

В последна сметка Cedar е бил заклан, съгласно делото, което търси действителни, общи и наказателни вреди.

Но офисът на Bonta, който съставлява обективни чиновници, посочени в иск, споделя в насрещния си иск, че Лонг е виновен за всички пострадвания на щерка й и че тя също би трябвало да заплати, с цел да отбрани честните чиновници, които съди, поради контракта, който е подписала.

„ Следователно Джесика Лонг е обвързани и задължени да пазят, обезщетяват и защищават ответниците/насрещните ищци, напълно или отчасти, от искове, загуби, вреди, правосъдни решения и разходи за споразумяване, зародили или ще бъдат направени в този иск посредством срещуположен иск “, написа Бриджис.

Адвокатите на Лонг назовават ​​твърденията на AG „ върхът на обвиняването на жертвата “ и споделят, че те са опит да я сплашат.

„ Простият формуляр за влизане в детски клуб не е картбланш за държавното управление артисти да нарушават конституцията “, написа Шакиб в имейл до The Bee.

Шакиб и Гордън настояват, че Лонг е уведомила документално панаира, че възнамерява да съди, с цел да избави Кедър от кръвопролитие, само че че панаирът по този начин или другояче продължи и умъртви козата.

„ Тези неоснователни насрещни искове имат една цел: да сплашат госпожа Лонг и щерка й или да се откажат от делото си, или да се изправят против солидна цена “, добави Шакиб. Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР