Седем училища във Варна, от които пет общински и две

...
Седем училища във Варна, от които пет общински и две
Коментари Харесай

Седем училища във Варна ще обновят спортните си бази | Още четири училища могат да получат финансиране, ако бъдат одобрени

Седем учебни заведения във Варна, от които пет общински и две държавни, ще обновят спортните си бази в интервала 2024-2026 година. Средствата, в размер на 1,4 млн. лева, са обезпечени по Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения, която се финансира от Министерство на образованието и науката /МОН/.

Това заяви заместник-кметът по образованието, културата и спорта Павел Попов.

По модула за главен ремонт на съществуващи физкултурни салони, е утвърден планът на ОУ „ Черноризец Храбър “ . Това ще даде опция със средства в размер на 599 993 лева да се обнови физкултурният салон в учебното заведение, сподели Попов.

По модула „ Изграждане и главен ремонт на открити спортни площадки “ ще бъдат финансирани 4 общински учебни заведения и 2 държавни професионални гимназии, добави заместник-кметът.

В СУ „ Гео Милев “ ще се построи нова спортна площадка за баскетбол на стойност 141 000 лв.. В НУ „ Васил Левски “ ще се извърши главен ремонт на в този момент съществуващите спортни площадки. За задачата от Министерството на образованието са обезпечени 40 000 лв., а 11 196 лв. е съфинансирането от бюджета на учебното заведение.

За откритата спортна база в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “ са обезпечени 200 000 лв.. Училището ще обезпечи съфинансиране в размер на 432 293 лв..

197 251 лв. ще получи за откритите си спортни стадиони ІV ЕГ „ Фредерик Жолио-Кюри “ .

Професионалната техническа гимназия и Професионалната гимназия по електротехника ще извършат съществени поправки на спортните си площадки със средства надлежно 99 955 лв. и за 117 000 лв..

О ще четири учебни заведения биха могли да получат финансиране в общ размер на над 3 милиона лв. , в случай че бъдат утвърдени на идващ стадий от програмата на МОН.

Това са ОУ „ Патриарх Евтимий “, ОУ „ Добри Войников “, ОУ „ Ангел Кънчев “ в град Варна и ОУ „ Христо Смирненски “ в село Тополи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР