Седем полицаи, начело с началника ст. инспектор Анатоли Александров от

...
Седем полицаи, начело с началника ст. инспектор Анатоли Александров от
Коментари Харесай

7 полицаи от Килифарево пазят 18 000 с раздрънкана Lada

Седем служители на реда, отпред с началника ст. контрольор Анатоли Александров от сектора в Килифарево борят престъпността в 86 обитаеми места – 16 кметства и 70 махали, с общо 18 000 души население и 525 кв. км повърхност с една остаряла Lada Niva, заяви в. "Борба ".

Момчетата сами са събрали неотдавна пари и са ремонтирали мотора на грохналото возило, а също така са боядисали патрулката на сектора. По щат те имат още една Lada, само че тя пък изобщо не става за прилагане.

Александров е шеф на сектора от 2015 година Той е служител на реда от кариерата и бе зам.-шеф на ръководството в Полски Тръмбеш.

„ За мен този пост бе огромно предизвикателство. Бяхме петима, в този момент сме седем души. Работим заедно, поддържаме се, няма интриги и подмолни игри. Тук има сплав от младост и опит и по тази причина работата върви. За деветте месеца на 2017 година записаните закононарушения са 94, от които са разкрити 85. Екипът има и много съществени удари. Криминалният контингент по регистрация е 35 души, а регионът е доста сложен и стига чак до Предела “, показва малко сектора Анатоли Александров.

"Старото куче " в екипа е 42-годишният полицейски контрольор Светослав Савов. Той работи в Министерство на вътрешните работи от 1999 година и е квартален на Дебелец. Казва, че се грижи за 5000 души. С година по-млад от него, само че от по-скоро в системата е Иван Лисков, който е от Килифарево. Отговаря и за Ялово. Андрей Андреев е на 30 година и работи за вътрешното министерство от пет години. Пази спокойствието на хората в четири кметства и 50 махали. Делян Анчев е на 29 година и държи Плаково, Велчево, Нацовци, Габровци. Полицейски контрольор е от 2010 година Любомир Иванов е на 33 година и дава отговор за няколко села, измежду които и Присово, което към този момент се назовава „ квартала на богатите “. Васил Йочев е на 29 година и е потомствен служител на реда, чийто татко дълги години служи сполучливо на Министерство на вътрешните работи. Той дава отговор за Церова кория, Миндя, Къпиново.

Служителите на сектора се гордеят най-вече с два случая – разкриването на сводническите мераци на 38-годишния килифарчанин Николай Нейков – Коко Пачката. Мъжът е склонявал невръстни девойки към проституция. Момичетата са били скрити в апартамент и избавени при полицейска акция. Независимо от солидното си престъпно досие той е с мярка пробация по здравословни аргументи от съда и в този момент се разхожда още веднъж из града. Единственото, което служителите на реда могат да вършат, е предварителната защита и непрекъснатите инспекции на мъжа.

Другият случай е разтрошаване на незаконна скица за противозаконна сеч отпред с горския Георги Г., общински чиновник. Мъжът е бил уволнен, откакто негови хора са хванати с 30 кубика крадени дърва в региона на Райковци. Извън нормалните обири и похищения в празните парцели в махалите, където или изобщо няма хора, или живее по един, хлапета се пробват да се вършат на бабаити в двата града на региона – Килифарево и Дебелец.

Камери опасват Килифарево и Дебелец и съвсем всички села на територията на сектора и това ни оказва помощ доста, акцентира Анатоли Александров. Освен това всички кметове оказват помощ на униформените против бандитите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР