Седем месеца след потопа в Царево започна изграждането на моста,

...
Седем месеца след потопа в Царево започна изграждането на моста,
Коментари Харесай

Седем месеца след трагедията в Царево правят по-устойчив мост

Седем месеца след потопа в Царево стартира построяването на моста, на който изгубиха живота си четирима души. Приливна вълна унищожи оборудването и откъсна достъпа до половината от града.

Новото оборудване би трябвало да бъде по-издръжливо, защото мостът, който се срути, не отговаряше на последните стандарти за строителство.



" Фундаментите са по-дълбоки, вие виждате сега на каква дълбочина са изкопите. Отворът също ще бъде по-голям, изпод има дънна плоча, която също усилва якостта ", изясни Марио Аврамов, механически началник на обекта.

Това, че се строи над реката, затруднява процеса.

" Голяма част от водата прониква в изкопа, би трябвало да го отводняваме всекидневно, дори и вечер също ", добави Марио Аврамов.

Уголеменият мост попаднал и в няколко частни терена, които общината е трябвало да откупи, което в допълнение забавило процеса.

Мостът, който сега, на процедура, не съществува, е съществена пътна връзка от Царево към кв. Василико и къмпинг Нестинарка. С месеци хората се постанова да минават по черни обходни пътища.

" От септември на кварталци ни се земя огъня. Измъчихме се към този момент кварталци. Нямаме веднъж за града. Всичките пет пътя са разрушени “, разяснява Атанас, гражданин на Царево.

" Чакаме да стане, надяваме се до лятото да стане, както дадоха обещание ", съобщи Ива Маринова, гражданин на Царево.

Този и другите два моста в Царево, които се нуждаят от ремонт, костват към 10 млн. лв.. Но общината ще търси от страната и в допълнение финансиране за дерето на реката.

" За да има смисъл от трите нови моста, дерето би трябвало да е напълно поправено и вкарано в съответно русло. Подали сме още един пакет от документи на стойност близо 30 млн. лв. за възобновяване на останала инфраструктура в цялата територия на общината ", изясни Марин Киров, кмет на Община Царево.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР