Сдружението Левски на левскарите обяви, че започва план за придобиване

...
Сдружението Левски на левскарите обяви, че започва план за придобиване
Коментари Харесай

Левски на левскарите поиска акциите на клуба и обвини Наско Сираков в тежки зависимости

Сдружението " Левски на левскарите " разгласи, че стартира проект за придобиване на акции от собствеността на футболния клуб Левски, и още веднъж прикани мажоритарния притежател Наско Сираков да се отдръпна. Организацията, която беше основана през май 2022 година, съобщи, че е подготвена да ръководи клуба и има подготвени сътрудници, които да се ангажират с финансирането.

 

„ На 2 декември се организира среща сред членовете на сдружението. Беше доказано посредством гласоподаване изконната стратегическа цел на организацията, а точно да върнем Левски на левскарите. Тази свята цел е препотвърдена и е призната като стратегическа такава. Ще се борим до нейното реализиране. Съвсем скоро сдружението ще придобие пакета от акции, които сега са благосъстоятелност на Тръст Синя България и Левски на левскарите ще стане миноритарен притежател. Това е алегоричен акт. Голямата цел е мажоритарният пакет от акциите на клуба. Ще дам отговор на най-важния въпрос, който вълнува синята общественост. Как ще устояваме клуба, когато осъществим тази свята цел? Ще кажа по този начин. Ние сме учредени още предходната година. В непрекъсната връзка сме със стратегически сътрудници. Богати хора и компании, които са подготвени да вземат участие в наш общ план и да влагат в клуба посредством придобиване на миноритарни дялове. Има една съществена спънка, която стопира и прави невероятно постигането на действителни контракти. Това е, че клубът се има от едно лице, което е в тежки финансови зависимости от една компания, която е на входа и на изхода. Това са нещата. Ясно е, че няма по какъв начин да отговоря кои са тези компании. Не сме притежатели на клуба. Няма по какъв начин да назоваваме имена “, сподели ръководителят на сдружението Димитър Костадинов.

„ Към днешна дата Станимир Стоилов като се изключи че е член на Сдружението е и член на УС. Не мога да отговоря какви са възможностите да се завърне, само че ще пристигна времето Стоилов да заеме мястото си в Левски. Ако си извършил задачата, няма да има мощ, която трети път да го изгони от Левски. Не имах вяра, че ще се случи, само че стана. Това може би беше най-тъжният миг в живота ми като левскар “.

„ Чисто механически нещата са пределно ясни. Обявих ги на 13 март след първата ни конференция. Тогава поставихме ултимативно изискване, че който лъже, е редно да напусне. Тези, които споделиха истината, бяха отстранени, а този, който излъга – остана. Аз споделих, че единственото почтено деяние, което нашият мажоритарен акционер може да извърши, е да подава акциите в клуба или на юридически език да подпише едно джиро и акциите, които му бяха дадени безплатно да станат притежател на Левски. Вторият максимален акционер ще свика избори и ще се избере демократично ново управление. Така може да бъде осъществена задачата ни “, съобщи Костадинов.

„ Всички наши решения, които изпълняваме, са взети дружно с присъединяване на господин Стоилов. Той е в отдалеченост, само че ние споделяме. Случва се доста елементарно. В непрекъсната връзка сме. Той е член на УС. Ние си работим по нашия проект. След срещата на 2 декември беше редно да обявим какво се е случвало на срещата. Беше значимо да потвърдим изконната си цел. Ние уклончиво говорихме, че Левски би трябвало да се върне там, където са ни го завещали. 1944 година клубът беше лишен от хората, които го развиха. Стана благосъстоятелност на едно лице и стартира да се трансферира по неподобаващ метод. Особено при последния случай. Помним грозните подиуми на жълтите павета. 100% от присъстващите гласоподаваха „ За “. Не чаках. В момента тече анкета в интернет. Само един отговори с „ Не “. Много е елементарно в обществените мрежи с подправени профили да се приказва. Напишете си трите имена и се подпишете. Решихме, че би трябвало да излезем тук и да кажем на всички какво вършим. Това, че управлението на клуба реши да дава конференция след месеци мъртвило, си е тяхна работа. Не ни въздейства на нас. Очакваме нова орбита, каквото и да значи това “, продължи той.

„ Притеснява ни разделянето на публиката, само че отговорност носи управлението и мажоритарния акционер. Той накара Станимир Стоилов да напусне. Условията не го устройваха на работа. Каза го. Не е склонен с метода, по който се ръководи Левски и да преобладават хора от външна компания. Затова напусна. Стоилов е име, човек с достолепие и реши, че няма да взе участие в следващото загробване на клуба. Той е единственият човек, който може да сплоти публиката на Левски. В момента, в който Мъри се върна, стартира да преподава и дразгите отидоха на назад във времето. Всички скандирахме името му. Центърът на власт е отвън „ Герена “. Това е ясно на Стоилов и на нас. Той се бореше с това и като видя, че няма по какъв начин да завоюва тази борба, реши че няма да е част. Няма по какъв начин напрежението да се потуши. Сърцето на левскарството към този момент не е с нас – нито на трибуните, нито на аварийна пейка “.

„ Най-голямата неточност на Сираков е една. Причините да се вършат такива неточности са по-дълбоки. Фактическата неточност е, че ръководещите клуба реши, че няма да даде цялостната оперативна власт на Стоилов и Ивайло Ивков. Решиха, че не могат да си го разрешат. Казаха, че не може да се случи. Произтича грешката от несправедливата и несъответстваща за клуб като Левски формат на благосъстоятелност. Левски продължава да се ръководи тоталитарно. Левски би трябвало да се ръководи по либерален принцип. Не е отговорен актуалният мажоритарен притежател за това. Не съдим избран човек “, съобщи ръководителят на УС на „ Левски на левскарите “.

Рано или късно ще се стигне до митинг , като ще създадем всичко допустимо да не се стигне до крайности и до грозни подиуми. Всичко е в ръцете на тези, които правят безобразията. Нещата не ескалират и изглеждаме като европейска аудитория. Този нрав обаче провокира неотстъпчивост към гаврата с полезностите, които изповядваме. Няма да приканвам за митинги и вълнения. Ако това продължава, митингът ще ескалира в по-категорична посока. Трудно ми е да давам периоди. Не зависи от нас. Напрежението пораства. Резултатите на тима виждате. Връщане обратно няма. Да се надяваме, че няма да се стига до неприятни неща “, сподели още Костадинов.  

Членът на контролния съвет на „ Левски на левскарите “ и ръководител на Управителния съвет на „ Тръст Синя България “ Момчил Лазаров добави:

„ Още преди година бяхме взели да прехвърлим акциите от Тръст Синя България на Сдружението. Това е най-легитимираната синя общественост. Всички членове на Тръста са членове и на Сдружението. Причините да не се случи до момента са доста. Трябваше да осъществим условията на закона. Имаше решение Станимир Стоилов да вземе тези акции, в случай че мажоритарният върне своите в клуба. Тази алтернатива към този момент не съществува. Последната причина беше, че Сдружението трябваше да изиска акциите. Още преди празниците ще се оправим. Имаше формалности, които трябваше да осъществим, тъй че 10% от акциите ще са благосъстоятелност на Сдружението “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР