Сдружение “Спри рака” с подкрепата на Портал на пациента –

...
Сдружение “Спри рака” с подкрепата на Портал на пациента –
Коментари Харесай

Кампания набира пари за защитни средства в онкологичните отделения

Сдружение “Спри рака” с поддръжката на Портал на пациента – www.portalnapacienta.bg, започва Национална благотворителна акция “Да помогнем на най-уязвимите!”.

Мисията е да се съберат средства за дезинфектанти, защитни средства – маски, шлемове, ръкавици, дрехи, както и за проби за Covid-19. Те ще бъдат закупени и предоставени на онкологичните отделения и сложни онкологични центрове. Така ще се подсигурява и на пациентите, и на медицинските екипи, че няма да се заразят по време на лекуване. Защото пациентите с рак са изключително уязвими, а Covid-19 е доста нападателен и визира тежко на първо място хора със слаба имунна система, каквито са онкологичните пациенти.

“В настоящето изключително състояние е крещяща потребността да подкрепим тези хора. Първо, да не се отхвърлят от лекуването си. Много от тях са уплашени и, с цел да не се заразят, си стоят у дома, отхвърлят да се лекуват, не вървят на процедури, не извършват назначените им лечения. Важно обаче за живота на тези хора е да продължат лекуването си,обсъждайки това със лекуващите лекари и експерти, а тези, които към този момент са в ремисия, да подсилят имунната си система. Бихме желали с акцията ни всички тези хора да усетят “подкрепа”, изясни ръководителят на съдружие “Спри рака” Росица Касабова.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи на банковата сметка на съдружие “Спри рака”: BG11DEMI92401000169397.

Пациентите с онкологични болести са характерна група, която не може и не трябва коренно да прекъсне своето лекуване в положение на пандемия, само че цялостният метод към тях може да бъде усъвършенстван за да се понижи риска от инфекцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР