Саудитска Арабия предупреди Израел да не провежда военна операция в

...
Саудитска Арабия предупреди Израел да не провежда военна операция в
Коментари Харесай

Рияд плаши с “опасни последствия“, ако израелските сили нахлуят в Рафах

Саудитска Арабия предизвести Израел да не организира военна интервенция в южния град Рафах в Ивицата Газа, където се намират последните укрепления на ислямистката формация " Хамас ". В града също по този начин заслон са намерили над един милион разселени палестинци.
Прочетете още
Саудитска Арабия заплашва с " доста рискови последици ", в случай че израелските сили нахлуят в Рафах, който разказва като " последно леговище " за стотици хиляди хора. Рияд също по този начин приканва още веднъж за помирение.

Междувременно,  " Хамас " предизвести, че може да се стигне до " десетки хиляди " убити и ранени, в случай че израелските военни атакуван най-южния град в Ивицита Газа, което подреди по-рано тази седмица министър председателят Бенямин Нетаняху. Ако това се случи, ислямистката формация декларира, че ще държи виновни " американската администрация, интернационалната общественост и израелските окупатори ".

Групировката " Хизбула ", подкрепяща " Хамас, " разгласи, че водачът ѝ Хасан Насрала се е срещнал с външния министър на Иран Хюсеин Амир-Абдолахиан, без да прецизира къде. Двамата са разискали протичащото се в палестинския анклав, обстановката в Южен Ливан, откъдето " Хизбула " съвсем всекидневно обстрелва с ракети Израел, и други " оси на съпротивата ", осведоми БНР.

Иран е главният покровител на " Хизбула " и няколко други терористични групировки в района, в това число " Хамас " и " Ислямски Джихад " в Ивицата Газа и хутите в Йемен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР