Сътрудник на член на Европейския парламент от крайнодясната Алтернатива за

...
Сътрудник на член на Европейския парламент от крайнодясната Алтернатива за
Коментари Харесай

Сътрудник на Алтернатива за Германия в ЕП е арестуван

Сътрудник на член на Европейския парламент от крайнодясната " Алтернатива за Германия " е задържан в Германия по съмнение в шпионаж в интерес на Китай, предава Ройтерс, представени от БТВ.

Прокурорите съобщиха, че името му е Цзян Г. и го упрекнаха в предаване на информация за полемики в законодателния орган на Европейския съюз на китайското разузнаване. Той е арестуван в дома си в понеделник в Дрезден, където е живял с изключение на в Брюксел.

Справка на уеб страницата на Европейския парламент демонстрира, че Цзян Го е упълномощен помощник на евродепутата Максимилиан Кра, водещ претендент на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " на идните евроизбори.

Максимилиан Кра изясни, че е научил от медиите за ареста на своя помощник. Говорител на " Алтернатива за Германия " сподели, че карцерът е " доста притеснителен " и даде обещание, че партията ще помогне на следствието.

От Министерство на външните работи на Китай разясниха зачестилите случаи на арестувани хора за шпионаж, определяйки повдигнатите им обвинявания като " повдигане на звук " и " дискредитиране на Китай ".

Миналата седмица немските управляващи задържаха двама мъже в съмнение за шпионаж в интерес на Русия и обмисляне на атентати по военна инфраструктура във федералната република.

Арестуваните са на възраст 37 и 39 години и са с двойно поданство - немско и съветско. Установено е, че са събирали информация за маршрутите, по които е трябвало да бъде доставена немската военна помощ за Украйна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР